Persbericht 23e Croon 24-uur Loop Apeldoorn 2002

Van de organisatie van de 24 uur van Apeldoorn ontvingen wij dit persbericht.

DE CROON 24-UUR LOOP OP 10 EN 11 MEI A.S.

Voor de 23e keer wordt de Croon 24-uur loop gehouden en voor de 21e keer in en rond het Mheenpark en wel op 10 en 11 mei a.s.

De organisatie mag voor de 5e keer het Nederlands Kampioenschap organiseren voor atleten die de 24 uur in “hun uppie” (dus geen estafette) doen. Een loop waarbij afzien er duidelijk bij hoort en waar de steun van het publiek onontbeerlijk is.

Daarnaast zijn er de estafetteteams, die van het Mheenpark een gezellige en drukke camping maken. Langs het parcours in het park zal dan ook menig loper of loopster luid worden aangemoedigd door de andere teamleden en de aanhang. De estafetteteams worden ingedeeld in drie categoriën, te weten een vrouwen categorie, een wedstrijd categorie (lopers van één atletiekvereniging) en een recreatie categorie. De teams uit de recreatie categorie kunnen bestaan hele sterke teams met deelnemers van verschillende atletiekverenigingen, ideële teams, die ieder rondje dat wordt afgelegd laten sponsoren en teams waarbij het deelnemen en het uit lopen het doel is.

Om 14:00 uur worden de atleten weggeschoten op de Laan van Zevenhuizen en precies 24 uur later klinkt het eindschot. De skeelerbaan in het Mheenpark is nu klaar en dat betekent voor de atleten, dat zij meer ruimte hebben en dat passeren dus gemakkelijker wordt.

Tijdens de 24 uur loop zijn er ook andere zaken, zo zullen “De Heikneuters” en ”Effe Anders” een muzikaal optreden verzorgen terwijl op vrijdagmiddag voor de kinderen twee keer een optreden is van de clown Thomas en zijn vriendje. De gehele 24 uur zal snackbar Majon met een extra vestiging aan de Laan van Zevenhuizen aanwezig zijn.

We zijn blij dat we 67 solopers uit 13 verschillende landen en 38 estafetteteams mogen begroeten. Wij wensen ze heel veel succes en we hopen op een sportieve en een fijne 24 uur loop. Wij doen ons best om alles zo goed mogelijk te regelen en te organiseren. Het weer hebben we echter niet in de hand maar daar hopen we het beste van.

Frans van Melsen.