Belgen klaar voor WK 100 km in eigen land

Conditionele barometer bij de Belgen, op enkele dagen voor het WK 100km in Torhout.

Na het zilver in de landenrangschikking op het WK van vorig jaar in Cleder(F) zijn de verwachtingen in het Belgische kamp hoog gespannen. Is er het trieste forfait van {b}{u}Rik Goethals{eb}{eu} (zware spierblessure na zijn valpartij in Kluisbergen) dan is er anderzijds de come-back van {b}{u}Marc Vanderlinden{eb}{eu}.
Marc heeft in elk geval duidelijk zijn zinnen gezet op dit WK in eigen land. Vorige week informeerde hij nog naar de radio-oordopjes die je vaak ziet gebruiken in het wielrennen, kwestie van heel precies en snel op de hoogte gehouden te worden van de tijdsverschillen. Hijzelf beweert momenteel zeer sterk te lopen, zijn samenwerking met Henri Salavarda(ook trainer van Jan Vandendriessche) zal daar ook niet vreemd aan zijn. Vorig weekend liep hij een geslaagde test in Oostende (12km à 3’10”) waar hij tweede werd. Twee weken terug liep hij op een bloedhete zondag een 2u35’ chrono in de marathon van Chartres niettegenstaande hij verschillende keren de struiken in moest omwille van diarree. Darmproblemen kende {b}{u}Jan Vandendriessche{eb}{eu} als geen één. Ondertussen is er echter een doeltreffende remedie gevonden waardoor er geen enkele Immodium meer moet geslikt worden. Positief, daar er temeer was gebleken dat hij op dit medicament allergisch reageerde (en dan zeggen dat hij er in de vorige Nacht liefst 9 had geslikt). Momenteel wisselen de erg goede en erg slechte dagen nog iets te snel om met een gerust gemoed aan de start te komen, alhoewel met de nodige rust de kans op een goede dag toeneemt.
{b}{u}Ivan Hostens{eb}{eu} liep dit jaar een beresterke 6 uren van Stein en bewees hiermee onder druk nog altijd dat beetje meer te kunnen. Was de prestatie in Breda ogenschijnlijk minder, dan was de tegenstand er absoluut niet van hetzelfde niveau als in Stein. De uitslagen in de kortere wedstrijden laten ook hier het beste vermoeden. {b}{u}Lucien Taelman{eb}{eu} kan zonder meer als outsider getipt worden. Het enorme uithoudingsvermogen van Lucien is al langer bekend en zijn recente tijden en uitslagen in de lokale wedstrijden bewijzen dat ook hij klaar is om de strijd met de Russen, Jappen en Fransen aan te gaan. De liesblessure bij {b}{u}Paul Beckers{eb}{eu} is verleden tijd net zoals de blessure bij {b}{u}Emiel Dierickx{eb}{eu} die nu ook mag ondervinden dat een gedwongen rust (blessure) later op het seizoen voor sterke prestaties kan zorgen.
{b}{u}Karin Bakker{eb}{eu} voert de selectie bij de vrouwen aan en steekt het niet onder stoelen of banken dat ze dit jaar beter voorbereid het Nacht-avontuur tegemoet gaat. Vorig jaar was het een terugkeer op de ultralange afstand, dit jaar wil ze hoger en beter scoren en geen mens die daar aan twijfelt. Ook terug van weggeweest is {b}{u}Annie Vanbutsele{eb}{eu}. Een poosje van het ultratoneel verdwenen maakt ze ter gelegenheid van dit WK haar rentree in de Belgische Ploeg. {b}{u}Natacha Cornette{eb}{eu} ziet haar puike prestatie van vorig jaar bekroond met een selectie. Het zette er haar toe aan om nog wat meer trainingskilometers te maken wat haar alleen nog maar sterker en beter kan gemaakt hebben. Nieuwkomer {b}{u}Inez Jacquemart{eb}{eu} mikt na haar sterk ultra-debuut in de 50km van Kluisbergen op een tijd van 9u.

Jean-Paul Praet
jp.praet@pandora.be