Anekdotes marathontiendaagse

Wat opgetekende verhalen en geruchten.

Christian Hottas heeft op dag 1 het ronde aantal van 600 marathons in zijn leven volbracht.

De Italiaanse Angela Gargano liep haar 41ste marathon van dit jaar. Daarmee verbeterde ze haar eigen Italiaans record van 40 marathons dat ze in 1999 vestigde, maar waar ze sinds vorig jaar een tweede naam naast haar moest dulden.

Haar partner, Michele Rizzitelli, heeft tot nu toe evenveel marathons in dit jaar gelopen. Het Italiaans record bij de mannen staat op 46 en zal dus gedurende deze marathontiendaagse gaan sneuvelen. Het verhaal gaat, dat de huidige Italiaanse recordhouder een echte macho is, die er moeilijk tegen kan dat een vrouw hem overtreft.

Van de 22 starters zijn er 16 die alle tien de marathons willen volbrengen.

Sigrid Eichner stelt de organisatie op de proef door met eindtijden te komen die ver boven de 5 uur liggen. Nu dit geschreven wordt, loopt Sigrid nog haar eerste marathon.

Men kan nog dagelijks een losse marathon mee lopen. De overige marathons starten om 09:30 uur, vanuit manege De Boschhoeve, Bospad 1, Soerendonk. Te bereiken met de auto:

A2 tussen Weert en Eindhoven, afslag 36 “Maarheeze / Soerendonk”. Onder aan de afrit richting Soerendonk. Vervolgens de tweede straat links en dan de eerste rechts.

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl