Geen EK 100km voor Jan Vandendriessche

Mogelijk einde carrière voor Belgische topper.

Door een hardnekkige blessure aan de linkerknie kan Jan Vandendriessche niet deelnemen aan het EK 100 km in Winschoten op 14 september e.k.
Uit een grondig onderzoek(NMR en RX) ondergaan in een plaatselijk ziekenhuis blijkt zelfs dat door 6 ernstige letsels/afwijkingen verder lopen zeer onverstandig zou zijn.

In het allerbeste geval zal Jan misschien in januari-februari in beperkte mate kunnen herbeginnen met wat looptrainingen, maar dan moeten volgende NMR onderzoeken uitwijzen dat de toestand duidelijk verbeterd is in vgl met de recente opnames, maar daar heeft Jan(zelf kinesist) zeer weinig hoop op.

Maandag krijgt Jan de interpretatie van zijn sportarts te horen betreffende die opnames, en het meest positieve geluid dat Jan kan verwachten is dat er nog een herstel mogelijk is, ook al is het op langere termijn.

Laat ons hopen dat Jan niet op een dergelijke manier een einde ziet komen aan zijn carrière, nadat hij in juni in Torhout nog bewees met de besten mee te kunnen met een 6de plaats op het WK.

Jean-Paul Praet
jp.praet@pandora.be