Wie helpt blinde loper in Winschoten?

De blinde loper Jean-Claude Perronnet wil de 100 km van Winschoten lopen maar zoekt nog begeleiding. Wie voelt zich aangesproken?

Voor Jean-Pierre perronnet zoeken we mensen die mogelijk deze loper kunnen begeleiden tijdens zijn 100 kilometer race in Winschoten. Probleem op dit moment is dat Aquilo geen lopers beschikbaar heeft om die taak op zich te nemen. Het betreft een loper die tussen de 7 en de 8 uur kan lopen. Misschien wat te snel voor de gemiddelde nederlandse ultramarathonner, maar daar valt wellicht een mouw aan te passen.

Gerard Stenger stelde al voor dat een estafetteteam de begeleiding zou kunnen doen. Maar de estafette start normalitair niet gelijktijdig met de solorace, dus dat geeft sowieso een probleem als de RUN-organisatie geen dispensatie zou geven. De vraag is nu of er een twee- of drietal lopers zijn die deze blinde loper zouden kunnen begeleiden. Als deze lopers puur als begeleiding (en een stukje eigenm training en sfeer proeven van Winschoten!) lopen, komen ze natuurlijk in geen enkele uitslag, ook niet die van de estafette. Misschien vraagt de organisatie een kleine vergoeding voor het gebruik van de verzorgposten, maar dat regelen we dan in tweede instantie.

Wie belangstelling heeft voor deze “job” moet zijn wensen en grieven maar even kenbaar maken aan Anton Smeets, e-mail adres ton.smeets@ou.nl . Ik maar dan zo snel mogelijk een inventaris op van de aangemelde kandidaten en probeer tot nadere afspraken met de RUN-organisatie te koemen.

Tot slot geef ik nog de oorspronkelijke tekst van Gerard Stenger:
About Winschoten, we have a little problem. The French blind runner Jean-Claude Perronnet is willing to run the 100km on September. You can understand, he needs of help. Jean-Claude is a good runner, probably 7/8hours depending of the help. Winschoten organisers gave agreement to assume accomodation but no runner from Aquilo club should be able to help him. Did you know anyone? Perhaps several runners in relay on the 10km loop?

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl