Categorieën
Geen categorie

Afgelaste en uitgestelde marathons/ultralopen vanwege Corona virus

Op donderdag 12 maart verscheen een artikel op het oude Ultraned over afgelaste en uitgestelde marathons. De maatregelen in België en Nederland betreffende het corona virus waren toen die dag bekend gemaakt. In diezelfde periode werden in andere landen maatregelen genomen wat grote consequenties had voor de wedstrijdkalender. Veel wedstrijden werden afgelast. Een aantal wedstrijd organisaties verschoven hun wedstrijd naar een datum verder in het jaar.

Vandaag op 23 maart werd in Nederland aangekondigd dat alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden zijn. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 deelnemers. Dat betekent in de praktijk dat alle marathons en ultralopen in Nederland in maart, april en mei niet door zullen gaan. In België gelden de beperkende maatregelen tot en met 5 april. In sommige gemeenten is die termijn tot en met 30 april. Waarschijnlijk zal ook in België de termijn van de maatregelen worden verlengd. Daar is nu nog geen informatie over beschikbaar.

De 100 marathon clubs in Duitsland en Nederland hebben besloten om de gelopen wedstrijden vanaf 19 maart niet te tellen voor de lijsten tot het moment dat de maatregelen vanwege het corona virus worden opgeheven.

In de wedstrijdkalender op het oude Ultraned was er al een begin gemaakt met het aanpassen van de gegevens in de kalender. Bij het overzetten van de wedstrijdkalender naar de website is een versie gebruikt van 1 week daarvoor. De wedstrijdkalender op het nieuwe Ultraned is dus nog niet bijgewerkt. Dat zal de komende periode gebeuren. Maar houd er rekening mee dat de meeste wedstrijden in de maanden maart, april en mei niet door zullen gaan.

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een marathon-ultraloop zal door de organisator worden ingelicht over het afgelasten van de loop of over een nieuwe datum.

Henri Thunnissen