Categorieën
nieuws

Update afgelastingen vanwege Corona virus

Door de maatregelen in verband met het Corona virus in België en Nederland van 15-21 april vervallen (bijna) alle wedstrijden tot 1 september.

De afgelopen periode zijn in veel landen de nieuwe regels bekend geworden voor wat betreft het wel-niet kunnen organiseren van hardloop evenementen. In Nederland werd 21 april bekend dat alle vergunning plichtige evenementen niet kunnen doorgaan tot 1 september. Dat  zet een streep door wedstrijden als de Veluwezoomtrail, de al een keer verplaatste Salland trail en de Vechtdal trail. Die organisaties hebben hun wedstrijden direct na de bekendmaking al officieel afgelast. Andere organisaties zullen binnenkort volgen. In de praktijk zal, mogelijk op een kleinschalige loop na, alles worden geschrapt in de wedstrijd kalender. Voor veel wedstrijd organisaties een behoorlijke strop omdat veel kosten al gemaakt worden ruim voor de wedstrijd. Toch krijgen de al ingeschreven deelnemers hun inschrijfgeld vaak wel geheel of gedeeltelijk terug. Een mooi gebaar bij bijvoorbeeld de RUN Winschoten en Limburg Loopt Lekker waarmee die organisaties een stuk goodwill verdienen.

In België maakte op 15 april de Veiligheidsraad bekend dat massa evenementen tot en met 31 augustus niet zijn toegestaan. Daaronder vallen evenementen waarbij de social distancing niet mogelijk zijn. De organisatie van de 6 uur van Aalter deed hier navraag over bij de gemeente Aalter die aangaf dat een evenement als de 6 uur van Aalter daar hoogstwaarschijnlijk onder viel. De organisatie besloot dat het beter was om de wedstrijd vroegtijdig te annuleren. De jubileum-editie zal nu in 2021 worden georganiseerd.

In Duitsland zijn alle grote evenementen met meer dan 5000 deelnemers tot en met 24 oktober niet toegestaan. Dat betekent dat bijvoorbeeld een grote marathon als die van Berlijn wordt geannuleerd.

De website van Ultraned is nog in opbouw. Dat betekent dat er nog wat aanpassingen moeten worden gedaan. Vanwege de Corona tijd zit daar vertraging op omdat onze technische man het in deze periode erg druk heeft met zijn werk. Het is op dit moment nog niet mogelijk om in het beheergedeelte de gegevens aan te passen van wedstrijden die al in de kalender staan. Er kan dus niet in de wedstrijdkalender worden toegevoegd dat een wedstrijd niet doorgaat of verplaatst is naar een latere datum. In principe gaan de komende periode wedstrijden niet door. Op de verschillende websites van de wedstrijdorganisaties is hier niet altijd informatie over terug te vinden. Heb je belangstelling voor een wedstrijd en de stille hoop dat die wedstrijd mogelijk toch door zal gaan, neem dan contact op met de organisator.  

Henri Thunnissen