Categorie├źn
Geen categorie nationale selectie nieuws

Update Ultrafestival Deventer 2020

Het Ultrafestival in Deventer met het Nationaal Kampioenschap wordt niet op 4-5 juli gelopen, maar uitgesteld tot nader orde.

Tijdens de laatste persconferentie namens het kabinet gaf minister-president Mark Rutte al aan dat er tot 1 september a.s. in Nederland geen vergunnings- of meldplichtige evenementen mogen plaatsvinden. Daarmee werd duidelijk dat veel evenementen niet door zouden gaan en dat geldt helaas ook voor het Ultrafestival Deventer op zaterdag 4 en zondag 5 juli a.s., omdat dit een meldplichtig evenement is.

Dan volgt direct daarop ook de vraag wanneer dit sportevenement met daarin De 24 Uur van Deventer, tevens het Nationaal kampioenschap 24 uur, dan wel kan plaatsvinden. Dat is een lastige vraag, want wie durft en kan er zeggen wat er op de middellange en langere termijn wel allemaal mogelijk is. Ik kan het in ieder geval niet.

Maar dat betekent niet dat wij als organisatie bij de pakken neer gaan zitten. Het Ultrafestival Deventer is in een relatief korte tijd te organiseren. Het enige wat wij nodig hebben, is zicht op een datum waarop sportevenementen met groepen mensen weer plaats mogen vinden.

De eerste data die nu in beeld zijn, zijn zaterdag 12 en zondag 13 september a.s., het weekend waarin eigenlijk de inmiddels afgelaste RUN in Winschoten plaats zou vinden en mocht dat niet mogelijk zijn dan schuiven we gewoon op naar het eerst mogelijke weekend in oktober.

Uiteraard realiseren we ons dat dit allemaal erg onzeker klinkt en het enige wat wij kunnen doen is de vingers kruisen en mogelijke deelnemers adviseren om gewoon lekker door te blijven lopen. En wie weet zien we elkaar dan toch op de wielerbaan in Deventer in het najaar.

Ed van Beek, MarathonPlus