Categorieën
Geen categorie

In Memoriam William Verdonck

Op 31 mei overleed de Belgische ultraloper William Verdonck. Een in memoriam.

De Belgische ultraloper William Verdonck is op 31 mei  overleden. William werd 75 jaar. De uitvaart is vanwege de Corona maatregelen in kleine kring.

Voordat William met lopen begon speelde hij als verdediger bij SK Beveren op hoog niveau voetbal.  In 1982 liep hij bij de marathon van  Eindhoven zijn PR op de marathon van 2.37.45. Zijn eerste ultraloop was de Schipholloop van 1983 waar hij 6e werd in een sterk deelnemersveld. Hij werd bij deze loop op de fiets begeleid door Piet van Alphen.  In 1984 liep William de 100 km van Ransart in 7.08.54. Dat het echt langere werk hem nog beter lag liet hij zien op de 24 uur (233,492 km), 48 uur (359,423 km) en natuurlijk vooral bij de Spartathlon.

De Spartathlon was echt zijn wedstrijd. Hij haalde 7 keer de finish en eindigde 3 keer in de top-tien. In 1991 werd hij 7e overall.  Bijzonder was zijn finish in de Spartathlon van 1992 samen met zijn toen nog maar 19-jarige zoon Philip. Een jaar later zouden ze nog een keer samen finishen.

Bijzonder is zijn lange carrière, eerst als voetballer, later als marathon- en ultraloper. In 2004 kondigde William zijn vertrek als ultraloper aan wegens aanhoudend blessureleed maar wist de jaren daarna nog bij een aantal wedstrijden te finishen. Zijn laatste ultraloop was in 2010, 27 jaar na zijn debuut als ultraloper. Hij was ruim 55 jaar actief als sporter. William liep in totaal 55 marathons en 78 ultralopen en meer dan 200.000 wedstrijd- en trainingskilometers. 

William heeft bijzondere prestaties geleverd, maar was vooral ook een bijzonder mens. We wensen zijn familie veel sterkte met het verlies.

Henri Thunnissen