Categorieën
nieuws

De Berenloop op 31 oktober-1 november gaat door!

De Berenloop wordt in 2020 in aangepaste vorm gelopen in het weekend van 31 oktober-1 november.

Op de Facebookpagina van de Berenloop stond onderstaand bericht.

Yes! We mogen weer! Na een periode van grote onzekerheid was er afgelopen woensdag eindelijk goed nieuws: vanaf 1 juli mogen er weer evenementen worden georganiseerd. Uiteraard met de nodige restricties, en de 1,5 meter afstand blijft leidend, maar toch: het mag weer!

Dat betekent dat wij als Berenlooporganisatie de knoop hebben doorgehakt: Kleintje Berenloop en de Berenloop gaan door! Op 1 juli opent dan ook de inschrijving voor alle afstanden: jeugdloop, 5 en 10 kilometer en hele en halve marathon.

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, wordt het wel een iets andere Berenloop worden dan anders. Zo worden start en finish van elkaar gescheiden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte. Ook zal de start voor alle afstanden gefaseerd (= met tussenpozen) plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we daarom om je verwachte (en reële) eindtijd al bij de inschrijving op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start.

Vanwege die gefaseerde start – die een voorwaarde is voor de vergunning – is de Berenloop dit jaar geen wedstrijd maar een prestatieloop. Dat betekent dat er wel tijdswaarneming is en een einduitslag, maar dat er na afloop geen klassementen worden opgesteld en prijzen uitgereikt. Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en loopshirt. Deze opzet past ook binnen de gedachte dat het momenteel belangrijker is om gezond en fit te blijven dan om een zware prestatie te leveren.

Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement onverhoopt niet door kunnen gaan, je het inschrijfbedrag terugkrijgt onder aftrek van de gemaakte kosten. Dat betekent sowieso tot 1 september de volle 100% minus 5 euro administratiekosten. Ook komen we er niet onderuit om het inschrijfbedrag met 5 euro te verhogen vanwege alle extra maatregelen die we moeten treffen op het gebied van hygiëne, logistiek, vergunningen, et cetera. We hopen op jullie begrip daarvoor.

Voor ons betekent het dat we in feite een heel nieuw evenement gaan organiseren, en daar gaan we de komende maanden, in nauw overleg met alle instanties, hard mee aan de slag. We hopen er samen met jullie een geweldig loopweekend van te maken!

Zodra er meer details en bijzonderheden bekend zijn, horen jullie het!