Categorieën
nieuws

Klavertje Vier marathon en ultra op 30 augustus

De Klavertje Vier marathon en ultra wordt op 30 augustus gelopen in de mooie omgeving van het Belgische Scherpenheuvel.

Op 30 augustus wordt in de omgeving van Scherpenheuvel de Klavertje Vier marathon en Ultra gelopen. De eerste editie was in 2015 met toen alleen nog een marathon. Vanaf 2016 wordt er ook een korte ultraloop van 53 km aangeboden. Het is een wedstrijd in ronden van 10,6 km, voor de marathon 4 ronden en voor de ultraloop 5 ronden.

Dit jaar is er een nieuw parcours. Net als voorgaande jaren niet helemaal vlak. Het is geen supersnel parcours, maar is er door een aantal mensen in het verleden wel hard gelopen. Patricia de Proost won alle 4 voorgaande ultralopen.Gert Mertens won de eerste editie en Nid Rumphakwaen de 2e editie in een parcoursrecord van 3.42.53. Leo Smets won de laatste 2 edities.  Het record op de marathon staat op naam van Patrick Ameloot met 3.03.36.

Vanwege de maatregelen rond het Corona virus zullen er de nodige aanpassingen zijn. Zo is er geen dag-inschrijving, maar alleen voor-inschrijving. Het aantal deelnemers is begrensd op maximaal 50 op de marathon en ultraloop samen. Details over hoe de dag zelf gaat verlopen krijgen de deelnemers in de week voor de wedstrijd per mail toegestuurd. Mogelijk worden in België de regels voor evenementen in de komende periode aangepast. Net zoals in Nederland gebeurde, waar vanaf 1 juli weer wat meer mogelijk is.

Het resultaat van de marathon en ultraloop tellen mee voor de Marathon en Ultracup. Het is de eerste M&U cup wedstrijd die doorgaat na een periode zonder cup-wedstrijden.  Hopelijk voor de cup-lopers een goede motivatie om mee te doen.

Inschrijving kan tot en met 23 augustus 00.00 uur via de link: https://www.crone.be/inschrijven/tF3Ai53cw3NNeQDRvTxO6uH5

Informatie op de website:  http://sharpruningevents.blogspot.com/

Henri Thunnissen