Categorieën
nieuws

Steeds meer wedstrijden in de wedstrijdkalender

De wedstrijdkalender op Ultraned staat al behoorlijk vol met wedstrijden. Hier een kleine selectie.

De ontwikkelingen rond Corona zorgde in de afgelopen periode voor veel afgelastingen en onzekerheid. Maar wedstrijd organisatoren zijn net als de lopers en loopsters echte optimisten. Velen stortten zich op virtuele uitdagingen waarbij regelmatig echt bijzondere prestaties werden en worden behaald. Er worden inmiddels steeds meer wedstrijden geprogrammeerd. De kalender van Ultraned staat al aardig vol met wedstrijden in de Benelux en zal de komende periode regelmatig worden bijgewerkt. Het begint er echt weer op te lijken. Hieronder een willekeurige selectie met wat tips.

In het najaar zijn de nodige stadsmarathons waaronder die van Amersfoort op 17 oktober. Hoewel stadsmarathon? Een deel van het parcours voert de deelnemers buiten Amersfoort. Een aanrader voor de deelnemers die van de sfeer van een wat groter evenement houden, maar niet van de massaliteit van de echt grote stadsmarathons.   

Willem Mütze heeft zijn programma voor 2021 klaar. Met o.a. op 9 oktober een Limburgs Srjavele van 42 of 50 km. Lekker trailen over de routes van Willem door het mooie Zuid-Limburg met de goede verzorging van Annemarie Hosli. Van 30 augustus tot en met 1 september organiseert Willem de Boxmeerdaagse met 3 etappes van 45 km in de omgeving van Boxmeer.

Op 29 augustus organiseert Stichting Ultraloop Stein de Peak to Peak Marathon, een marathon van het hoogste punt van België naar het hoogste punt in Nederland. Ik had mijzelf niet gerealiseerd dat die 2 hoogste punten relatief zo dichtbij elkaar liggen dat je daar een marathon tussen kan organiseren. Omdat het hoogste punt van België 694 meter is en de Vaalserberg 322,5 meter, daal je meer dan je klimt. Het parcours is deels onverhard.

De liefhebbers voor een wat langere afstand kunnen op 5 juni bij Gerik Mik terecht bij de 100 mijl van Sint Annen. Een route van ruim 100 mijl door het Groninger land over verharde en onverharde paden. Met een ruime tijdslimiet. Een kleinschalige wedstrijd met een unieke sfeer.

Trailrunning Events heeft het voorlopige jaarprogramma jaar rond. Wat minder uitgebreid dan normaal, maar toch met indrukwekkend veel wedstrijden voor zo’n kleine organisatie. Op 29 mei wordt de UHUT georganiseerd, de Utrechtse Heuvelrug Ultra Trail met afstanden van 50 en 100 km over een verrassend pittig parcours.

Een weekend eerder op 23 mei kunnen de Pinksterlopen met o.a. het Belgisch Kampioenschap 100 km hopelijk hun doorgang vinden. Begin mei valt de beslissing over wel-niet doorgaan en in welke vorm. Op de voorlopige deelnemersveld staan bijna alle Belgische toppers. Duimen dus dat 23 mei niet te vroeg komt.  

De enige loopjes die op dit moment doorgaan zijn de zeer kleinschalige marathons van Ben Mol in Almere. Die worden Corona proof georganiseerd. Het aantal deelnemers is meestal zeer beperkt tot bijvoorbeeld 3 finishers op de marathon.

Voor meer informatie over alle wedstrijden zie de kalender van Ultraned. Kijk vooral regelmatig. Heb je tips laat het ons dan weten. Dan vullen we de kalender aan.

Henri Thunnissen