Categorieën
nationale selectie nieuws

IAU Global Solidarity Weekend 20-21 maart

Het IAU  is verantwoordelijk voor de organisatie van de verschillende ultraloop kampioenschappen. In 2020 vielen alle kampioenschappen uit. Dit jaar zijn er in de late herfst een aantal kampioenschappen, mits de ontwikkelingen rond het Corona virus geen roet in het eten gooien. In de meeste landen worden er ook geen reguliere wedstrijden gelopen.

Om de groep lopers en loopsters gemotiveerd te houden werd er daarom vorig jaar wereldwijd een virtuele 6 uur georganiseerd. Dat was een groot succes, reden om dat dit jaar weer te organiseren. In het weekend van 20-21 maart zullen er over de hele wereld ruim 350 atleten uit bijna 40 landen van alle 6 continenten op een eigen gekozen parcours een 6 uur lopen. De selectie van die atleten is gedaan door de atletiekbonden van de betreffende landen. De resultaten van de atleten worden gecontroleerd en daarna samen met de ervaringen van de atleten gepubliceerd op de website van de IAU. Er wordt geen officiële uitslag opgemaakt. Behalve de prestatie is de onderlinge solidariteit belangrijk. Ook voor het ultralopen en de ultralopers en loopsters is dit een moeilijke periode.  

Voor Nederland zijn bij de vrouwen Arenda Könnecke, Leonie Ton en Selina van der Vliet geselecteerd en bij de mannen Karel Hageman, Martijn Klaasse, Cees van der Land, Christiaan van Meurs en Pascal van Norden. Ook België zal vertegenwoordigd zijn. Met drie vrouwen Nele Baele, Hilde Dosogne en Veerle Beernaert en zeven mannen  Joris Beaumon, Kenneth Brouckmeersch, Geert Ceuppens, Barthelemy Geldof, Stijn Van Lokeren, Vincent Siringo en Leo Smets. Voor sommigen zal dit de eerste 6 uur worden, anderen hebben al veel ervaring op dit onderdeel.

De internationale deelnemerslijst is te vinden op de website van de IAU: https://iau-ultramarathon.org/2021-iau-6h-virtual-global-solidarity-weekend-entry-list.html

Voor het NL team zijn voor de social media een tweetal presentaties van de mannen en vrouwen gemaakt. De foto van Cees van der Land is van Martien Baars. De foto van Christiaan van Meurs is van Bjorn Paree.

Joeri Schepers organiseert met Marathon and More een 6 uur voor het goede doel in hetzelfde weekend. Iedereen kan aan deze 6 uur meedoen. Opgave is nog mogelijk: https://www.marathonandmore.be/2021/02/iau-global-solidarity-weekend-20.html

Henri Thunnissen