Retourtje marathon 7/8 december

Nadere informatie over het retourtje marathon te Soerendonk

In het weekeind van 7 en 8 december zal in Soerendonk weer het retourtje marathon georganiseerd worden. Dit zal tevens het laatste retourtje zijn dat we in Soerendonk organiseren.

De retourtjes marathon zijn met name in het leven geroepen om te voorzien in een behoefte van marathons in de laatste maand van het jaar. Voor volgend jaar staat GEEN retourtje marathon gepland; dan zal op zondag 28 december de grottenmarathon in Valkenburg plaatsvinden. We hebben dan het idee dat het marathon-aanbod voor de maand december voldoende is.

Voor de editie van 2002 geven we nog wat aanvullende informatie:

Starttijd: zaterdag en zondag telkens om 11:00 uur.
Startplaats: nabij Manege “De Boschhoeve”, Bospad 2, 6027 RH Soerendonk

Inschrijfgeld: voor een enkele marathon 8 euro, voor het retourtje (dus beide marathons tesamen) 12 euro.

Overnachting: overnachting is mogelijk van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Overnachtingen kosten 15 euro per persoon per nacht exclusief ontbijt. Overnachtingen dient u uiterlijk 4 dagen van te voren te reserveren door een e-mail te sturen naar ton.smeets@ou.nl met als onderwerp van de e-mail “Retourtje” en in de e-mail duidelijk aangeven voor hoeveel personen en welke nacht(en) u overnachting wenst.

Inschrijven kan gewoon ter plaatse, maar als u vrijwel zeker weet dat u komt stelt de organisatie het op prijs als u zich per e-mail even aanmeldt. Deze aanmelding heeft geen bindend karakter, maar helpt de organisatie wel een indruk te krijgen van het aantal starters, dit in verband met de benodigde hoeveelheden voor de verzorgposten en dergelijke

Parcours
Het parcours bestaat uit een aanloopstuk van plusminus zes kilometer, gevolgd door twee ronden van elk vijftien kilometer, waarna men weer terugkeert naar de startplaats. Dus start en finish zijn op dezelfde plaats.
De marathon van de tweede dag is hetzelfde als van de eerste dag, doch met dien verstande dat de ronden in de tegenovergestelde richting worden gelopen.
De ondergrond is zowel verharde (asfalt)wegen als halfverharde landwegen en boswegen, en zijn doorgaans in december allen goed te begaan (ook dit jaar verwacht men geen meters sneeuw!).
Onderweg heeft men in totaal 7 verzorgposten.

Herinnering
Alle deelnemers ontvangen achteraf per post een certificaat met daarop vermeld hun prestatie plus een uitslag. De uitslag wordt ook op UltraNED gepubliceerd.

Uitslagen:
Er worden uitslagen opgesteld per marathon en er zal een totaalklassement opgesteld worden van de twee marathons tesamen.

Tijdlimiet:
De tijdlimiet is vijf uur; men moet dus voor 16:00 uur gefinished zijn.

Voor meer vragen: ton.smeets@ou.nl met als onderwerp-vermelding “Retourtje”

Anton Smeets
Ton.smeets@ou.nl