Categorieën
nationale selectie nieuws

Laurens Groenendijk stopt als coördinator trail

Laurens Groenendijk stopt als coördinator van de trail. Hij heeft in 2013 en 2015 Mark de Boer geassisteerd om vervolgens van het WK trail 2016 tot en met 2019 hoofdverantwoordelijk te zijn. Verantwoordelijk voor de selectie voor een WK en begeleiding van de atleten tijdens een WK,  inclusief al het regelwerk daaromheen. Een behoorlijke klus waar veel tijd en energie in zit. Maar het resultaat mag er zijn zoals blijkt uit onderstaand overzichtje van de wedstrijden waar Laurens bij betrokken was.

Vlaggenparade WK trail 2013

In 2013 was Laurens Groenendijk mee naar het WK trail in Wales als assistent van Mark de Boer. Op een snel parcours werd Pascal van Norden 15e. Het mannenteam eindigde in de top-tien. Marjolein Bil werd 25e.

ITC Bödefeld 2014

In 2014 was Laurens Groenendijk als coördinator aanwezig bij de ITC trail in Bödefeld. Een wedstrijd voor talentvolle lopers en loopsters, bedoeld als opstap naar het nationale team. Pascal van Norden was als ervaren loper mee en werd, net als Susan van Duijl bij de vrouwen, 3e.

In 2015 was het WK trail in Annecy op een trailwaardig parcours. Een aantal deelnemers van de ITC maakten hier hun debuut op een WK. Huub van Noorden was met een 22e plek de hoogst geklasseerde Nederlander, terwijl het mannenteam in de top-tien eindigde. Bij de vrouwen werd Susan van Duijl  49e.

Ook in 2015 was het WK 100 km in Winschoten waar Laurens Mark de Boer assisteerde. Pascal van Norden maakte hier een prima debuut met een 22e plek in een tijd van binnen de 7 uur. Wilma Dierx werd 39e.

WK trail 2016, Ragna Debats wordt derde

In 2016 was Laurens Groenendijk voor het eerst hoofdverantwoordelijk voor het WK trail. En hij maakte een uitstekende start want Ragna Debats haalde in de omgeving van het Portugese Braga een 3e plek. Huub van Noorden werd met een 22e plek de beste NL man en zowel het mannen- als vrouwenteam haalden een top-tien notering.

Vlaggenparade WK trail 2017

In 2017 was het WK trail in Italië op een relatief kort parcours van 50 km, waar in de jaren daarvoor de afstand rond de 80 km lag. Ragna Debats miste net het podium met haar 4e plek. Zac Freudenburg werd de beste NL man met zijn 46e plek.

Vlaggenparade WK trail 2018

In 2018 was het WK trail in Spanje op het parcours van de bestaande Penyagolosa trail van 85 km. Bij dit WK trail schreef Ragna Debats geschiedenis door Wereldkampioene trail te worden. Een bijzonder moment. Peter van der Zon werd met een 56e plek beste NL man.

WK trail 2019

In 2019 werd er bij het WK trail weer een korte trail gelopen van 44 km. Ragna Debats viel uit. Bertine de Vries werd met een 38e plek de beste Nederlandse. Zac Freudenburg was met plek 76 de beste NL man.

Laurens Groenendijk zorgde altijd voor een groep echte trail enthousiastelingen om hem te helpen om de atleten bij een WK te begeleiden. Denk aan mensen als Alke Staal, Bart van Driel, José Vicente en Martine Hofstede. Een goede sfeer was voor hem een vereiste en daar zorgde Laurens wel voor. Een echte gangmaker!

Laurens Groenendijk gaat zich helemaal op zijn bedrijf Sporfocus 040 richten. Ondanks of juist misschien wel dankzij Corona gaat het zijn bedrijf voor de wind. Hij levert diensten aan wielrenners, hardlopers en andere serieuze sporters. Van inspanningstesten, Personal Training, trainings begeleiding, bikefit, virtuele windtunnelmetingen tot aan clinics. Zijn clientèle komt uit de regio Eindhoven, maar ook landelijk weet men Laurens te vinden.

Wij wensen namens Ultraplatform Laurens het allerbeste. Zowel privé als zakelijk. En we willen hem bedanken voor zijn inzet voor het traillopen en ultralopen.

Henri Thunnissen, secretaris Ultraplatform