Categorieën
nieuws

Kalender Ultraned 2022

Kalender 2022 opgebouwd

De afgelopen periode leek er weinig te gebeuren op Ultraned. Maar dat was schijn want de kalender is opgebouwd met wedstrijden van een marathon en langer in België, Luxemburg en Nederland. Marathons en ultralopen en trails en wedstrijden op de baan of weg. Een unieke combinatie. Het doel is om compleet te zijn. Dat is in de praktijk niet helemaal haalbaar want er wordt een enkele wedstrijd gemist. Zie je dat een wedstrijd ontbreekt geef dat dan aan ons door: redactie@ultraned.org Organiseer je zelf een wedstrijd dan kan je dat ook aan ons doorgeven. Of het nu een officiële wedstrijd is of een social run met een zeer beperkt aantal deelnemers. De kalender van Ultraned wordt zoveel mogelijk actueel gehouden, dus kijk er regelmatig in.

Corona en kalender

En toen waren er weer beperkingen voor wedstrijden door getroffen Corona maatregelen. En dan vooral in Nederland. Bij de meeste wedstrijden was al een Coronapas nodig. Daar kwam de beperking bij van een gedeeltelijke nacht lock down en inmiddels gelden de beperkende maatregelen voor de hele dag waardoor tot in ieder geval 14 januari 2022 er geen wedstrijden mogelijk zijn. Een aantal NL wedstrijden die stonden gepland zijn al verplaatst naar later datum of zijn afgelast. Het worden spannende weken waarbij duidelijk gaat worden hoe de Omnikron  variant zich gaat ontwikkelen. Met de ervaringen van 2020 en 2021 is er natuurlijk de vrees dat de maatregelen worden verlengd tot (ver) na 14 januari 2022. In België en Luxemburg is op wedstrijdgebied de situatie voorlopig wat gunstiger en mogen er nog wel wedstrijden worden georganiseerd. Duimen voor de marathon- en ultralopers dat dit zo blijft.

Afgelastingen en nieuwe data zullen zoveel mogelijk in de Ultraned kalender worden verwerkt. Maar check altijd zelf de website van de organisator. Als je je hebt ingeschreven zal de organisator je op de hoogte houden van eventuele veranderingen. Bij bijna alle wedstrijd kan je alleen meedoen als je je vooraf inschrijft. Check als Nederlander ook de regels rond reizen naar België of Luxemburg als je naar een van die landen gaat om aan een wedstrijd mee te doen.  Die regels veranderen regelmatig en verschillen als je korter of langer in België verblijft. De actuele stand van zaken is te vinden via de link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Henri Thunnissen