Categorieën
nieuws

Etappeloop Pallas ’67 25-29 mei

Atletiekvereniging Pallas ‘67 uit Wageningen bestaat in 2022 55 jaar. Om dit jubileum te vieren wordt er een etappeloop georganiseerd door een aantal leden van Pallas ‘67 die zelf ultraloper zijn, Jan Breembroek, Moussa Kallo en Jos Stuyt. Mannen met de nodige ervaring als ultraloper. Zo liep Jan liep in 2014 de Eiger Ultra 101 km uit en liep Moussa in 2019 een aantal etappes van de Holland Ultra Tour mee. Jos heeft ervaring in wedstrijden tot en met 24 uur en etappelopen waaronder de Holland Ultra Tour.

Er is inmiddels een globale planning van de etappeloop bekend. Het gaat om een etappeloop van 5 dagen en 275 km met etappes van 50 tot en met 60 km. Daarmee is deze etappeloop geschikt voor een grote groep ultralopers. De etappeloop start op woensdagochtend 25 mei in het clubhuis van Pallas ’67 in Wageningen.

Globale planning van de etappeloop:

Dag 1 (25 mei) ca. 60 km via de Betuwe, Nijmegen, Doornenburg naar Arnhem. Overnachting in Stayokay Arnhem.

Dag 2 (26 mei) ruim 50 km over de Zuidoost Veluwe naar Loenen. Overnachting in Hotel Loenermark in Loenen.

Dag 3 (27 mei) ca. 60 km dwars door de Veluwe naar Elspeet.
Overnachting in Veluwehotel Stakenberg in Elspeet.

Dag 4 (28 mei) ca. 55 km naar het Zuiden tot Doorn. Overnachting in Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Dag 5 (29 mei) ruim 50 km over de Utrechtse heuvelrug terug naar Wageningen. Afsluiting met een maaltijd in het clubhuis van Pallas ‘67.

Organisatoren Jan Breembroek, Moussa Kallo en Jos Stuyt.

Alle overnachtingen zijn inclusief avondeten en ontbijt. Elke loop dag zijn er in elk geval twee verzorgingsposten, de eerste op ongeveer de helft van de afstand en de tweede op driekwart. Daarnaast is er aan het einde van elke loop dag eten en drinken beschikbaar bij de finish.

De gpx zal per dag van de route gedeeld worden met iedereen, zodat de deelnemers die op hun horloge en/of telefoon of ander apparaat kunnen zetten. De routes worden ruim voor de start gedeeld met de deelnemers.

Finishers krijgen een T-shirt en medaille en op de laatste dag een afsluitende maaltijd.

Voor mensen die meer informatie willen of zich willen opgeven, stuur een mail naar: jos.stuyt(at)yahoo.com

Henri Thunnissen