Categorieën
nieuws

Inschrijving 6 uur van de Haarlemmermeer gestart en statistieken

Op zaterdag 25 juni zal de 21ste editie van de 6 uur van de Haarlemmermeer worden gelopen. Net zoals de laatste jaren is de start bij de Atletiekvereniging van de Haarlemmermeer (AVH). Vorig jaar was de baan onder renovatie en sloegen we het tentenkamp op een veld net buiten de baan op, maar dit jaar zal het weer op het terrein zelf zijn. Zoals vanouds met chip-registratie en diverse afstandswedstrijden (team, solo, duo, trio, kwartet) in verschillende categorieën. Ondanks dat er soms vragen over komen, houden we vast aan een uitslag op gelopen afstand, maar een prijs-uitreiking op “handicap”, waarbij de behaalde prestatie verdisconteerd wordt naar leeftijd en geslacht. Deze age-graded performance wordt ook gehanteerd bij de prestatie-ladder van het ultracup klassement en bij andere evenementen. Het vergt soms wat uitleg, maar het geeft alle deelnemers een vergelijkbare kans om iets te winnen. Het gebeurde vroeger nogal eens dat de winnaar naar huis ging met de beker, de envelop, de bloemen, de herinnering en soms ook nog de bonus voor een parcoursrecord. (op zich welverdiend).

Ondanks de in 2022 alom optredende inflatie en prijsstijgingen, zijn de tarieven voor deelname aan de 6 uur van de Haarlemmermeer ongewijzigd! De wedstrijd doet mee met het klassement voor de marathon- en ultracup.

Reeds vele jaren hebben wij contact met de Deutsche Ultramarathon Vereinigung e.V. Die houdt al vele jaren ultraloop – uitslagen bij met als grens 45 km. Je kunt hier echt alles opzoeken, op naam, op land, op soort ultraloop, op datum, op best-prestatie etc. usw. Tenminste, van de solo-lopers. Check hiervoor de link op onze website of https://statistik.d-u-v.org/eventdetail.php?event=68350

Kijk voor de uitslagen van de estafetteteams en -deelnemers (vanaf 2009) op

https://www.avhaarlemmermeer.nl/6uur/

Enkele gegevens over de 6 uur van de Haarlemmermeer:

  • 660 deelnemers hebben tenminste de marathonafstand gelopen
  • 336 deelnemers hebben de volledige 6 uur uitgelopen, waarvan 85 dames
  • De grootste deelname was in 2003 met 53 finishers
  • 10 deelnames leverden Gert Mertens 8 maal de overwinning op
  • 11 deelnames is het record van Ineke Scheffer
  • Er is 6x > 80 km gelopen bij de heren
  • Er is slechts éénmaal > 70 km gelopen bij de dames
  • Gemiddelde afstand van de winnaar bij de heren: 77.613 m
  • Gemiddelde afstand van de winnares: 63.210 m

https://www.avhaarlemmermeer.nl/6uur/

Ton Aker