Categorie├źn
Geen categorie

Uitslag 6 uren van de Haarlemmermeer

De 6u van de Haarlemmermeer kende de afgelopen jaren enkele bloedhete edities. Dit jaar zou het volgens de weersvoorspelling anders worden: wolken en regenbuien, eventueel zelfs onweer. Welnu, de eerste 3 uren waren de wolken van de partij en vielen er af en toe enkele druppels, maar toch was het enigszins zwoel warm. In de tweede wedstrijdhelft kwam de zon er meer en meer door, zodat het toch nog behoorlijk warm werd en heel wat deelnemers het moeilijk kregen en hun tempo zagen inzakken.


Martijn Klaasse deede een aanval op zowel het evenenmentenrecord op naam van Pascal van Norden (86,780km) als het Nederlands record op naam van Wim Epskamp (87,212km). Kanttekening: dit record staat als sinds begin 1996! Martijn lag heel lang voor beide records goed op schema, maar de in het laatste uur vol doorbrekende zon deed hem de das om. Met 86,414km kwam hij behoorlijk dicht en bewees hij dat het record voor hem haalbaar is. Op een ander moment in betere weersomstandigheden dan maar. Tweede werd Bram van Rijswijk (75,962km) en derde Gert Mertens (73,470km).
Bij de vrouwen liep Iris Vromans een beresterke wedstrijd. Ook zij deed een aanval op het evenementenrecord op naam van Ida Verduin-Boone (71,088km). Zij slaagde met glans in die opdracht, want ze realiseerde een eindresultaat van 73,381km.Met die afstand was ze ook vierde in de totaalstand. Tweede werd Akke Lemstra (60,992km) en derde Wilma Dierx (57,913km).

Speciaal is nog dat er in Haarlemmermeer een podium is volgens leeftijdscorrectie. Dat leverde de volgende podia op:
Bij de mannen:1. Martijn Klaasse met 773 punten 2. Gert Mertens met 759 punten 3. Pauwel Joos met 635 punten
Bij de vrouwen:1. Iris Vromans met 767 punten (overall werd zij dus 2de op slechts 6 punten van de winnaar!!!) 2. Wilma Dierx met 582 punten 3. Akke Lemstra met 468 punten

De volledige uitslag vind je op https://avhaarlemmermeer.nl/6uren/score