Categorie├źn
nieuws

Run Ultra Festival Amersfoort op 8-9 juli met 6, 12, 24 uur

Het Ultrafestival Deventer werd dit jaar geannuleerd. In goed overleg met Ed van Beek en Hans Spieker die het Ultrafestival Deventer de afgelopen 6 jaar hebben georganiseerd wordt er in Amersfoort een 24 uur georganiseerd.  Er is daarbij gekozen voor dezelfde datum als Deventer, namelijk het weekend van 8-9 juli.

Op de 24 uur is er naast de open wedstrijd solo het Nationaal Kampioenschap. De andere onderdelen zijn een 24 uur estafette voor teams van 2-10 deelnemers, een 12 uur, een 6 uur en een loop over 1 uur. Er worden klassementen gemaakt op 50  km, 50 mijl, 100 km en 100 mijl voor degenen die deze afstanden passeren bij hun 6-24 uur. Die tijden worden ook verwerkt op de database van de DUV.

De organisatie bestaat uit een aantal ultralopers en ervaren organisatoren, Peter Ligthart, Marco Groot, Arjan Muthert, JanWillem Nieboer, Erik Kuijer en Mark van Hoorn. Er wordt gelopen over een vlak parcours van ca. 1,85 km lang dat nog officieel opgemeten wordt. Het parcours is niet geheel verkeersvrij, gaat deels over een fietsroute met fietsers en scooters. Het grootste deel van het parcours ligt beschut. Elke ronde voert over de atletiekbaan.

Op de website staat de nodige informatie: https://www.run033.nl/run-ultra-festival/ Inschrijving voor een van de onderdelen is al mogelijk.

Henri Thunnissen