Categorie├źn
nieuws

In Memoriam Marco Groot

Marco Groot is op dinsdag 15 augustus 2023 overleden. Zijn lichaam, die tot dan toe de strijd tegen zijn ziekte goed heeft kunnen weerstaan, heeft het opgegeven.

De vooruitzichten waren al langere tijd wat somber. Dit had echter geen merkbaar effect op Marco. Zijn open instelling en oog voor het positieve bracht beweging en kracht.

Marco liep de laatste tijd zelf geen ultra’s meer maar was vaak als coach en/of toeschouwer terug te vinden tijdens ultrawedstrijden. Voor iedereen had hij tijd. Een luisterend oor, een begripvol gebaar en waar nodig een bemoedigend woord. Ook binnen MarathonPlus, de vereniging voor ultralopers in Nederland, had hij een actieve rol. Klaar om lopers te begeleiden en te voorzien van advies.

Met onder meer zijn energie en positiviteit wist hij dit jaar twee wedstrijden mede te organiseren voor de ultraloopwereld. In januari de HoHo100 en anderhalve maand geleden het Run Ultra Festival in Amersfoort. Twee mooie wedstrijden voor liefhebbers van de langere afstand.

Hoezeer Marco altijd van het (ultra)lopen heeft gehouden blijkt wel uit het voornemen tot de oprichting van de Marco Groot Stichting die als doel heeft om het ultralopen te bevorderen.

We zullen Marco missen.

Arjan Muthert, Peter Ligthart en Mark van Hoorn