Categorieën
nationale selectie nieuws

In Memoriam Mark Wagenaars

Mark Wagenaars is onverwacht overleden. Mark is 50 jaar oud geworden.

Mark werkte bij Ericson en had naast het lopen nog hobby’s als zelf vliegen in een klein vliegtuig en het maken van grote Lego projecten. Hij wist veel van verzorging en voeding af. In zijn training bouwde hij lange fiets en wandeltrainingen in. Veel andere lopers en loopsters volgden hem op Strava en Facebook.

Mark liep in 2002 zijn eerste halve marathon bij de Brabant Marathon, waar hij een jaar later zijn eerste marathon liep. In 2016 maakte hij zijn debuut als ultraloper bij de Great Escape 45 km trail. Er volgden nog vele trails met in 2017 zijn eerste 100 mijls trail bij de Bello Gallico. Een jaar later liep hij de Great Escape en Bello Gallico 100 mijls trail uit. Dat jaar deed hij ook mee aan de Legends Trail en LEO 180 waar hij de finish niet haalde. Ook niet in 2019 en 2020.

In 2019 liep Mark zijn eerste 24 uur in Deventer waarbij hij tot een afstand van 151 km kwam. Een jaar later liep hij 190 km en in 2021 werd hij in Deventer Nationaal Kampioen 24 uur met 210,239 km. Mark maakte op de 24 uur snel progressie.

Mark Wagenaars Nationaal Kampioen 24 uur, foto Jan Schellekens.

Mark maakte in 2022 deel uit van de Nederlandse ploeg bij het Europees Kampioenschap 24 uur in Verona. Daar viel hij helaas met een blessure uit, maar hielp daarna in de begeleiding. Echt goed teamwerk. Mark was in volle voorbereiding voor het Wereldkampioenschap 24 uur in Taiwan op 1-2 december. Voor hem de kans op sportieve revanche en het maken van weer een stapje op de 24 uur. We gaan hem als Nederlands team missen in Taiwan.

Mark Wagenaars op de foto samen met Arenda Könnecke en Kampioen Aleksandr Sorokin na afloop van EK 24 uur in Verona.

In mijn rol als teamleider van de Nederlandse ploeg heb ik Mark Wagenaars goed leren kennen. Een fijn mens. Prettig in de omgang, realistisch en positief.

Wij wensen als Werkgroep Ultralopen van de Atletiekunie de familie en vrienden veel sterkte toe.

Henri Thunnissen