Millenniumrun was LIVE op UltraNed

Rond de jaarwisseling hebben wij voortgangsverslag gedaan van het Grote Avontuur van de giganten die de 200 kilometer lange millenniumrun langs het IJsselmeer hebben gehold. De strijd is gestreden en de definitieve einduitslag is bekend.

Rond de jaarwisseling hebben wij LIVE verslag gedaan van de giganten die de 200 kilometer lange millenniumrun rond het IJsselmeer gingen hollen.
Lees onderstaand van beneden naar boven!

_UITSLAG_
{fixed}
1 Paul Beckers MSE Oost Malle AC Herentals 200.000 m 18:23’26
2 Wim Epskamp M40 Hoofddorp av Haarlemmermeer 200.000 m 18:39’15
3 Anatoli Laputs M 200.000 m 20:13’40
4 Rut Zoutman M40 av Olympus ’70 200.000 m 22:30’10
5 Helga Backhaus W 200.000 m 24:30’13
6 Anke Drescher W LLG St Augustin 200.000 m 26:41’25
7 Jean Plateau M 200.000 m 27:39’10
8 Stan Simankou M 200.000 m 28:49’23
{efixed}

19:00 uur / 1-2-2000 – Over en uit, everybody happy !
Alle lopers zijn over de finish. Dat was feest daar bij av Triathlon in Amersfoort! Gelukkige winnaars, trotse deelnemers, en vermoeid-maar-blije organisatoren en supporters. Iedereen was blij deelgenoot te zijn geweest van een Grote Sportieve Happening.

14:15 uur / 1-1-2000 Eerste vrouw gefinisht, Ria stapt uit…
Twee uren na de finish van Rut Zoutman, de atleet uit het Westland, is Helga Backhaus als eerste vrouw na 24-en-een-half uur gefinished. Zij wordt korbij gevolgd door haar landgenote Anke Drescher. Ria Buiten is rond de 175 km in de race uitgestapt. Naast Anke zijn dus nog de Fransman Plateau en de Rus Simankou onderweg – nabij Nijkerk.
Wim Epskamp had na zijn geweldige finish last van kou/vocht op zijn ogen. Inmiddels gaat het hem weer beter, zodat hij bij de prijsuitreiking vanmiddag in de kantine van av Triathlon Amersfoort aanwezig kan zijn.

10:30 uur / 1-1-2000 Alle lopers post Harderwijk (170 km) voorbij
Paula Benders bericht ons vanaf de verzorgingspost te Harderwijk (170km) dat daar inmiddels alle resterende lopers zijn gepasseerd. Allen waren voornemens de race uit te lopen. De passage-tijden in Harderwijk waren: Zoutman 05:32u; Backhaus (1e vrouw) 07:34u; Drescher 09:00u; Buiten 09:30u; Plateau 09:36u en tenslotte Simankou 10:15 uur.

09:30 uur / 1-1-2000 – Paul Beckers glorieus winnaar in Amersfoort
De Belg Paul Beckers is is na een kleine achttien en een half uur lopen bij avTriathlon in Amersfoort rond 06:23 uur binnengehaald als de glorieuse winnaar van de Dutch Millenniumrun.Zijn gemiddelde tempo kwam met deze eindtijd op: 10,88 km/uur.
Hij werd kort-bij gevolgd door Wim Epskamp, die daarmee op een prachtige 2e plaats kwam. De Wit Rus Anatoli Laputs kwam zo’n twee uren later over de finish.
Alle lopers zijn afgelopen nacht de verversingspost te Lelystad (135km) gepasseerd. De tijden waren: Drescher 3:00; Borsten 4:00; Buiten 4:15; Buteneers 4:15; Simankou 5:10; Plateau 5:15 uur. Kort na deze post zijn Mik Borsten (kon alleen nog maar wandelen..) en Joseph Buteneers (middelijk) uit de wedstrijd gestapt.

(03:10 uur)
Uw verslaggever gaat nu slapen. Morgen rond ontbijttijd kun je op UltraNed lezen wie de winnaars van de MillenniumRun zijn geworden….

Finish verwacht rond de klok van 05:30 uur ….
De koplopers Paul Beckers en Wim Epskamp zijn nabij de verzorgingspost Harderwijk (170 km). Het verschil tussen Paul (1e) en Wim (2e) is slechts een kilometer of drie. Het is dus nog geen gelopen race voor Paul!
Wedstrijdleider Geert Vesper verwacht een finish in Amersfoort rond half zes.

03:00 uur/ 1-1-2000 – Helga Backhaus neemt de kop bij de vrouwen
De Duitse Helga Backhaus is zojuist als 1e vrouw de post Lelystad (135km) gepasseerd. Anke Drescher volgt haar op 10 minuten. Daarachter loopt Ria Buiten op 25 minuten. Zij heeft last van maagproblemen.
In Lelystad passeerden eerder Anatoli Laputs (om 00:35 uur) en Rut Zoutman (om 01:40 uur). Van de mannen zijn nog onderweg over de dijk Enkhuizen-Lelystad: Mik Borsten (het gaat weer goed met hem, hij loopt kort achter Ria), daarachter Stanislau Simanku (die nu regelmatig wandeltempo neemt), en tenslotte een duo: Joseph Buteneers en Jean F. Plateau. De wedstrijdarts heeft allen gecontroleerd en racefit bevonden..

00:00 uur/ 2000 * Kopman Paul Beckers passeert Lelystad (135 km)
Het was alsof het vuurwerk voor hem werd afgestoken – rond de eeuwwisseling passerde kopman Paul Beckers de verversingspost te Lelystad. Om 00:15 uur werd hij gevolgd door…Wim Eskamp. Wim heeft het tempo van Paul kunnen bijbenen. Anatoli Laputs, die 2de liep, dus niet. Het is nog niet bekend wat zijn achterstand is. Volgens wedstrijdleider Geert Vesper zijn beide lopers er nog redelijk aan toe. Wel weet hij te melden dat Mik Borsten, de meelopende initiatiefnemer van deze race, het erg moeilijk heeft. De wedstrijdarts Jacob du Boeuff gaat het parcours terugrijden om te bezien of iedereen nog gezond in beweging is..

22:00 uur/31 december – alle lopers Hoorn (90 km) gepasseerd
Willem Heins bericht vanuit de verzorgingspost in Hoorn dat inmiddels ook de laatste lopers zijn gepasseerd. “Alle oliebollen zijn opgegaan!” De doorkomsttijden zijn: 21:28 uur Stanislau Simankou (18); 21:30 uur Mik Borsten; 21:37 uur Joseph Buteneers; 21:38 Jan F. Plateau. De Fransman was de laatste en had het duidelijk zwaar. Hij bleef bijna een half uur op de verzorgingspost. Toch is ook hij geheel alleen vertrokken naar de Dijk..

21:30 uur/31 december – Kopgroep de 100km gepasseerd
De kopgroep van drie loopt nu halverwege de dijk van Enkhuizen naar Lelystad. Paul Beckers loopt nog vooraan, op 8 minuten gevolgd door de Wit Rus Anatoli Laputs en op 15 minuten door Wim Epskamp. Wim was in Hoorn de enige van de drie, die zich de rust gunde om een kop koffie te drinken in het woonhuis dat daar als verzorgingspost is ingericht – met onder meer oliebollen en appelflappen.

21:00 uur/31 december – Vrouwensamenkomst in Hoorn
Na de kopgroep van 3 is als vierde man Rut Zoutman gepassseerd om 20:16 uur. Alweer enige uren na zondsondergang, fris-maar-niet-vriezend, droog en mistig weer. De lopers vinden het prima!
De binnenkomst in Hoorn (90 km) van de vrouwen is achtereenvolgens
20:47 uur 1e vrouw – Anke Drescher (D)
20:54 uur 2e vrouw – Ria Buiten (NL)
20:55 uur 3e vrouw – Helga Backhaus (D)
Na de verzorging zijn ze samen vetrokken over de donkere dijk….

19:30 uur/31 december – Belg Paul Beckers op kop in Hoorn
Na 90 kilometers ligt de Belgische kilometervreter Paul Beckers op kop. Hij liep tot dan toe een gemiddeld tempo van 12 km per uur. Binnen minuten na hem passeerden de twee andere lopers in de kopgroep, Wim Epskamp en Anatoli Laputs. Om 20:00 uur waren deze drie lopers nog de enige passanten van deze verzorgingspost.

17:00 uur/31 december – Edward de Ruiter en Cees Verhagen uitgestapt
Na een kleine 5 uur lopen zijn Cees Verhagen en Edward de Ruiter uit de race gestapt. Cees had last met ademhalen en klonk volgens wedstrijdleider Geert Vesper “grieperig”. Edward had naar eigen zeggen “last van de benen” en was niet in optimale vorm aan de start verschenen.

Op het 55 kilometer punt te Burgerdam was grote hilariteit ! Er was een grote feesttent over de dijk gezet. De begeleidend wedstrijdarts regelde dat in alle haast de tent aan beide zijden werd opengezet, en de stoelen-en-tafels terzijde werden geschoven. Aldus liepen alle deelnemers…dwars door deze Millenniumtent!
Er passeerden achtereenvolgens:
de kopgroep van Beckers, Epskamp en Laputs
daarna Zoutman (toen nog samen op met Verhagen)
daarna alle Dames tesamen (!): Backhaus, Buiten en Drescher
en tenslotte Borsten en even later Plateau

15:40 uur /31 december – Alle deelnemers nog in de race
Bij de verversingspost tussen Muiden en Diemen (ong. 41 km punt) zijn inmiddels alle lopers gepasserd. Iedereen is nog in de race. Hekkesluiter is organisator Mik Borsten. Hij passerde om 15:40 uur. De kopgroep werd gevolgd door de eerste vrouw, Anke Drescher om 15:29 uur. Hierna passeerde om 15:34 uur een groep van drie lopers: Ria Buiten (5), de Belg Joseph Buteneers (6) en de Wit-Rus Stanislau Simankou (18). Op de voet gevolgd, om 15:36 uur door het duo van de Duitse favoriete Helga Backhaus (1) en de Fransman Jean F. Plateau (12). Voor alle lopers zit inmiddels de marathon-afstand er op!

15:07 uur/31 december – kopgroep van 4 atleten
Langs het Amsterdam-Rijnkanaal loopt een kopgroep van vier atleten:
de Belg Paul Beckers (startnummer 2) de Wit-Rus Anatoli Laputs (19) en onze landgenoten Wim Epskamp en Cees Verhagen. Zij lopen nu gemiddeld een tempo van een kleine 14 km/uur. Op 1 minuuut achterstand loopt Edward de Ruiter. Edward heeft eerder in de wedstrijd enkele versnellingen geplaatst en neemt nu ter herstel wat gas terug. Rut Zoutman zit hem op de hielen.
De eerste vrouw loopt solo: de Duitse Anke Drescher.

Start 31 december 12.00 uur
Oudjaarsdag 31 december om 12.00 uur zijn in totaal 13 deelnemers aan de eerste ultraloop van het millennium vanaf De Hof in Amersfoort van start gegaan.

———
De enige en echte Dutch millenniumrun wordt in Nederland gehouden. De deelnemerslijst ziet er nu al veelbelovend uit.

Lees de routebeschrijving en zoek een goede plek uit om de deelnemers langs de route aan te moedigen.

Kom kijken bij de FINISH: kantine avTriathlon te Amersfoort, sportpark Birkhoven, B. Wuytierslaan 236, T033-4651871