Zolder 50 km

Geert Breynaart wint kort voor Jan Vandensdriessche

Afwisselend was er zon en regen op het autocircuit van Zolder, waar op zaterdag 19 februari een 50 km ultramarathon plaats vond. Voor diegene die niet bij de top arriveerden was er zelfs nog een hagelbui voorzien. Geert Breynaert en Jan Vandendriessche namen van begin af aan de kop en bleven bij elkaar tot in de laatste ronde. Tot halfweg zat men op een schema van drie uur of net iets daar onder, maar uiteindelijk kwam 3:02′ op de klokken. Voor de derde plaats werd ook gestreden. Aanvankelijk leek Philip Verdonck (die ooit als tiener de Spartathlon volbracht en nog altijd de jongste Spartathlon finisher is) die derde plek op te eisen, maar gaande de wedstrijd leek Paul Beckers die op te eisen. In de slotfase was het echter Alain Bourdon die zich definitief als gegadigde voor de derde plaats meldde. Na uitstappen van Birgit Lennartz (bijna 5 ronden gelopen van de 12), lag de weg naar de zege open voor Anny Van Butsele, die haar naaste concurrenten op ongeveer een ronde achterstand zette.