Categorieën
nieuws

Zes uur van de Haarlemmermeer op zaterdag 29 juni 2024

Op zaterdag 29 juni zal de 23ste editie van de 6 uur van de Haarlemmermeer worden gelopen. Locatie is de Atletiekvereniging van de Haarlemmermeer (AVH) aan het Arnolduspark in Hoofddorp. Er zijn diverse afstandswedstrijden (team, solo, duo, trio, kwartet) in verschillende categorieën.

Er is dit jaar gekozen voor een NIEUW PARCOURS!!! Direct rondom het atletiekcomplex en niet meer langs de Hoofdweg: nu vrijwel autovrij! Het parcours is ruim 450 meter korter; dat scheelt verkeersregelaars, iedere loper kan vanaf het complex het eindsignaal horen én we verwachten de eindmeting veel sneller te kunnen doen, zodat de prijsuitreiking een half uur na afloop van de wedstrijd al plaats kan vinden en iedereen weer op tijd huiswaarts kan.

Omdat het een nieuw parcours is en we nog niet weten of dit gehandhaafd blijft, hebben we geen officiële parcoursmeting gedaan en hebben we geen IAU-LABEL.

Als wij allen, vooral de lopers, vinden dat het nieuwe parcours geschikt is, kunnen we dit voor de volgende jaren aanvragen en verkrijgen.

Iris Vromans houdster parcoursrecord Haarlemmermeer, foto Hans Spieker

De prijs- uitreiking is op basis van behaalde absolute afstand. We registreren wél in leeftijdscategorieën t.b.v. de uitslagen en het marathon- en ultracup klassement en er zijn bonussen voor evenementrecords in leeftijdscategorieën.  

Voor meer informatie en inschrijving zie:

https://www.avhaarlemmermeer.nl/6uur/home

Ton Aker