Categorieën
nationale selectie nieuws

NL Selectie voor European Athletics Off-Road Running Championships Annecy

In het Franse Annecy wordt van 31 mei tot en met 2 juni het 2e  European Athletics Off-Road Running Championships georganiseerd. Met op 31 mei een uphill, op 1 juni een trail van 58 km en op 2 juni een up en down. Net als bij het WK zijn de onderdelen berglopen en trail dus met elkaar gecombineerd in 1 groot kampioenschap. De trail is 58 km met 3500 hm+. De wedstrijden maken onderdeel uit van de Maxi Race, een van de grotere trailwedstrijden in Frankrijk. In 2015 werd er bij de Maxi Race het WK trail georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.euro.maxi-race.org/blog/

Alke Staal heeft voor de Atletiekunie de selectie gedaan en zal samen met Bart van Driel, Maarten Mulder en Thomas Dunkerbeck de begeleiding van het team op zich nemen. Een begeleidingsteam met veel ervaring en kunde op trailgebied.

In de selectie heeft Alke Staal gekozen voor teams van 4 mannen en 4 vrouwen voor de trail en het berglopen. Een aantal atleten maakt kans op een goede individuele klassering maar er is vooral ingezet op de teams. Ook met het oog op de toekomst. Van 25-28 september 2025 wordt het WK berglopen en trail georganiseerd in het Spaanse Canfranc.

Voor de trail zijn bij de vrouwen Renée Cardinaals, Renske Dickhout, Yvonne Vissers en Anouk van de Coevering geselecteerd en bij de mannen Thijmen van der Loop, Huub van Noorden, Thijs Schrama en Ewoud Laudy. Er doen 91 mannen en 67 vrouwen uit 28 Europese landen mee, waaronder België.

Voor de uphill en de up en down bestaat de selectie bij de vrouwen uit Giselle Slotboom, Martsje Hell, Anneloes Goetze, Rens Nijman en bij de mannen uit Tom van de Plassche, Diederick Calkoen, Jasper Boot en Collin van Almkerk. Aan de uphill doen 71  mannen en 69 vrouwen mee uit 23 landen mee. Aan de up en down doen 71 mannen en 65 vrouwen uit 23 landen mee. Ook België is bij het berglopen vertegenwoordigd.

Er is een website gemaakt over het Nederlandse team. Zie: https://www.runningteamnederland.nl/ De verschillende atleten en begeleiders stellen zich op de website voor.

Henri Thunnissen