Twee Groningers van Aquilo lopen Pieterpad (1999)

De twee Groninger ultra-atleten Daan Rob uit Drieborg en Henk Noor uit Westerlee hebben als eerste hardlopers het 500 kilometer lange Pieterpad gelopen. De tocht, die zeven dagen in beslag nam, begon bij de St. Pietersberg in Maastricht en eindigde in Pie

De twee Groninger Ultra-atleten Daan Rob uit Drieborg en Henk Noor uit Westerlee hebben als eerste hardlopers het 500 kilometer lange Pieterpad gelopen. De tocht, die zeven dagen in beslag nam, begon bij de St. Pietersberg in Maastricht en eindigde in Pieterburen in Groningen. Tijdens hun tocht werden beide lopers begeleid door verzorgers van de atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten.

Elke dag vertrok Daan Rob ongeveer anderhalf uur aan de tocht dan Henk Noor. “Mijn tempo ligt veel lager dan dat van Henk en op deze manier zouden we dan ongeveer tegelijkertijd aan moeten komen”, zegt Daan Rob. Toch hebben beide atleten veel meer dan de geplande 500 kilometer gelopen, omdat beiden nogal eens de goede route misten. “Vooral in de allereerste etappe heb ik ontzettend veel tijd verloren omdat we de route niet konden vinden, omdat er een stuk bos, waarin de herkenningstekens zich zouden bevinden, vers was gekapt. Het kostte mij ongeveer twee uur”, aldus Rob .

Henk Noor voelde zich bij aankomst in Pieterburen zo ontzettend goed dat hij ter plekke besloot om ook aan de Croon 24 Uursloop van Apeldoorn mee te doen. Het pakte achteraf niet zo goed uit, want na bijna 100 kilometer moest hij stoppen. “Dan had ik tijdens die loop over het Pieterpad toch meer gegeven dan ik had gedacht”, zei Henk Noor.

Daan Rob kwam geblesseerd in Pieterburen aan. Tijdens de vierde etappe kwam hij door een uitstekende boomwortel ten val, waarmee hij zijn enkel lelijk kneusde. Door die blessure besloot Rob niet in Apeldoorn van start te gaan. Toch was hij aanwezig. En van die aanwezigheid maakte microfonist Harm Noor graag gebruik om hem uitgebreid te interviewen over zijn geweldige prestatie.

aldus bericht ons:

Harm Noor