Roel Keizer wordt in Apeldoorn Nationaal Kampioen 24 uur

Op 15 mei had Roel Keizer in zijn woonplaats de meeste kilometers op de teller staan: 214.300. De jonge Belg Paul Beckers werd met 242.965 km de algemeen winnaar. Microfonist Harm Noor stuurde ons de uitslag van deze wedstrijd en zijn verslag.

Belg Paul Beckers wint 24 uur van Apeldoorn
Roel Keizer wordt Nationaal Kampioen

De 20e editie van de CROON 24 uursloop van Apeldoorn werd een mooie overwinning voor de Belgische ultraloper Paul Beckers. Reeds vanaf het startsignaal, dat op vrijdag 14 mei om 14.00 uur werd gegeven, streed Beckers al mee in de voorste gelederen. Na ruim 6 uur nam hij de leiding van de Duitser Wolfgang Schwerk over en hij stond deze tot aan het eindschot op zaterdag 15 mei niet meer af. Zijn overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

De tweede plaats werd opgeeist door de Duitser Karl Graf. Graf is geen onbekende in ons land. De Duitser werd op Texel twee jaar geleden tijdens de 60 km van Texel eerste in zijn leeftijdsklasse en dit jaar werd hij tijdens diezelfde wedstrijd tweede.

Een sterke wedstrijd liep ook de Apeldoorner Roel Keizer. Gedurende de hele wedstrijd liep hij in de top-vijf mee. Het werd na 24 uur uiteindelijk een sterke derde plaats overall en een tweede plaats in de M45 op.

De Duitse Julia Alter liep een regelmatige wedstrijd en werd daardoor dan ook winnares bij de vrouwen. De tweede plaats ging naar haar landgenote Margit Fischöder. Onze landgenote Ria Buiten bezette de derde plaats.

Twee Nederlanders gaven de wedstrijd in het laatste uur de nodige kleur. Piet de Peuter en Feike van Driesum streden zij aan zij om een derde plaats in het Nederlands Kampioenschap. De beide kemphanen maakten van het laatste kwartier één lange sprint en besloten na hun laatste doorkomst voor de volgepakte tribunes dat ze de derde plaats maar zouden delen. Direct na de eerste bocht gingen ze heerlijk in het zonnetje zitten en daar wachtten ze het eindschot af.