6uur in de Haarlemmermeer?

Na jaren van alleen maar elders de ultra’s afgelopen te hebben, organiseert av Haarlemmermeer wederom zelf een ultraloop.

Na de laatste ronde van de Haarlemmermeer in 1997 is het ultrastil geworden voor wat betreft ultra-evenementen op die locatie.
Weliswaar werden sindsdien door de ultralopers van av Haarlemmermeer heel wat trainings kilometers af gelegd op de Hoofddorpse klei, tot een evenement met een kilometeromvang groter dan 10 engelse mijlen leek het niet te komen. Daar kwam verandering in toen av Haarlemmermeer eind 1999 de beschikking kreeg over een 6 baans tartan snelweg. Na de 6 uur van Epe kwamen dan ook de gedachten spinselen los om zelf een “6 uur op de baan” te organiseren. Dit idee kreeg vaste gestalte toen er ook animo bleek om dit jaar in Winschoten met een estafette team te verschijnen.
Zoals het er nu uitziet wordt er op Zaterdag 15 Juli 2000 een 6 uur georganiseerd welke in eerste instantie bedoeld is als “Trainingswedstrijd” voor de Winschoten deelnemers. Maar ook als “try-out” voor een blijvend 6 uurs evenement.
Het parcours zal, in tegenstelling tot eerdere plannen, niet “op de baan” maar op en om de baan plaats vinden.En een ronde van 1 a 2 Km omvatten (wordt officieel gemeten)
Uiteraard is elke ultraloper meer dan welkom. De details van dit evenement worden komende week(en) uitgewerkt en zullen in de Ultraned kalender worden opgenomen.
Geinteresserden kunnen zich voorlopig melden bij ondergetekende ( )
Ultraned – Tom Hendriks