De patella van Papanikitas

Lees de columns van Marc op www.avka.be, komt zijn deelname aan het WK 100 km in Lake Saroma in gevaar?

Onder de kenners gaat het rond: Marc Papanikitas kan niet alleen goed lopen maar hij kan ook verrassend goed (en leuk) schrijven. Ook voor de Nederlanders die van Vlaams houden een echte aanrader vanwege de vele prachtige woordjes in zijn columns, dus neem eens een kijkje op:
http://www.avka.be/
Vanwege Marc’s ruim 3 maanden lange ‘profbestaan – van eind maart tot de Dodentocht 12 augustus – heeft hij naast training en allerlei huishoudelijke beslommeringen tijd om zijn hoogte- en dieptepunten van zich af te schrijven.
Zijn laatste column gaat over de problemen aan zijn patella. Verontrust hebben we Marc gevraagd hoe de zaken er voor staan. Binnen een paar uur hadden we antwoord, en dat lucht gelukkig op. Hier komt zijn email:

“Topsport is niet alleen lopen. Ook de verzorging is een heel belangrijk deel. Tijdens gans mijn carrière heb ik beroep kunnen doen op een uitgebreide medische staf. Ook nu, met mijn patella.
Ze is lekker onder handen genomen, ze genoot er duidelijk van. (Ik iets minder)
Dankzij mijn vaste kiné, mijn vaste osteopaat, de juiste medicatie, een speciaal toestel dat ik van de sponsor in bruikleen heb gekregen en een lichte aanpassing van het trainingsschema kan ik blijven lopen en is er geen gevaar voor Japan. De Jappen gaan dit niet graag hebben, den nationale Bond ook niet ( want dit kost hun geld), want ik ga toch naar Japan met dezelfde ambitie als daarvoor. ( Een top 10 plaats en een tijd rond de 6h40’)

Het bewijs dat alles goed gaat is mijn 17e plaats in de sterk bezette en zware 20km van Brussel (27.000 vertrekkers). En dit terwijl ik de 2 dagen voor Brussel steeds 30km heb afgewerkt. 60km op 2 dagen (met Brussel erbij 90km), de dag na Brussel liep ik alweer in 2 trainingen 30km.
Het is vanzelfsprekend dat wanneer je op het scherp van de snee traint, de blessures op de loer liggen. Het is steeds dansen op een dunne koord, je gaat steeds tot aan het “gaatje”, in de hoop dat je er niet doorvalt. Kwestie van op tijd je armen open te houden.
Dus mensen, allemaal bedankt voor je medeleven. Het geeft me nog meer moed om door te gaan.
Trouwens leuk om te lezen dat Nederland mee geniet van mijn columns.

Marc
(marc.papanikitas provider telenet.be)