Bogar op de 100 km, Gerome Belgisch kampioen op de marathon

Vlaanderen loopt in Eernegem.

Beste vrienden,

eventjes een kort verslag van een lange loopdag in Eernegem.

Deze ochtend vertrokken zo’n 37 lopers, waaronder een tiental Oostblokkers, voor de 100km. Marc Papanikitas liep slechts 50km als training en dat deed hij met verbazend gemak in 3u07’10”. Janos Bogar (Hun) volgde toen al op meer dan 25′, kortbij gevolgd door de Ukraïner Oksenyuk (vorig jaar nog 4de in de NVV met 6u56′) Tom Hendriks volgde een heel eind verderop.
In de tweede wedstrijdhelft kwam Tom sterk opzetten en net voor de 75km beende hij Oksenyuk bij en liet hem meteen ter plaatse. Bogar won in 7u45′, Tom finiste als tweede in 8u02′, Oksenyuk spurtte zich naar een derde plaats met 8u17′ voor een andere Ukraïner. Inez Jacquemart werd vijfde met een tijd van 8:55 of daaromtrent…terwijl Ivan Vanpraet als zesde omtrent de 9u13′ eindigde. Er stond véél wind maar het bleef gelukkig droog.
De marathon, die ook het Belgisch kampioenschap was, had een kleine 160 deelnemers en hierin toonde Eric Gerome zich de sterkste in ongeveer 2u22 voor Rik Ceulemans; Filip Vanhaecke en Wim Mory.

Deze cijfers en uitslagen zijn wel maar officieus maar benaderen de juiste waarden vrij dicht.

groetjes,

Jan Vandendriessche