Marc Vanderlinden out?

Jan Vandendriessche geeft de laatste stand van zaken mbt. het Belgische 100K team.

Marc Vanderlinden is reeds 10 dagen ernstig op de sukkel met een knieblessure die hem van elke looptraining doet afzien.
Deze blessure stak zijn kop op drie dagen na een sterke prestatie in de loodzware “Ardenaise” in Louette-St.Pierre in de Belgische Ardennen. In deze 20.5km natuurloop (door de bossen en over en tussen de keien en boomstronken) plaatste hij zich in de top-twintig (op 900 deelnemers) en als tweede veteraan. Volgende week volgt er een uitgebreid medisch onderzoek waarbij de ware oorzaak van de pijnen hopelijk achterhaald zal worden.
Zijn deelname aan het WK 100km in Winschoten op 9 september komt hierdoor uiteraard ernstig in het gedrang. Ook voor de Belgische ploeg betekent dit een zware domper want met Marc verliezen ze een loper die vrijwel zeker een sub-7u chrono zou neerzetten en zelfs in staat geacht moest worden om onder de 6u40′ te lopen. De kans bestaat dat Lucien Taelman vooralsnog wordt opgeroepen als reserve ook al heeft Lucien openlijk toe dat hij Winschoten niet voluit kan lopen met het oog op het WK 24u een 5-tal weken later in Uden.
Indien Marc Winschoten afzegt en hij op dat ogenblik al terug aan stevig trainen toe is, is de kans groot dat hij start in de sterk bezette 100km van Santander op 8 oktober.
Ook Karin Bakker heeft definitief afgezegd voor dit WK, ze wil eerst terug rustig opbouwen en pas opnieuw in een ultraloopcompetitie verschijnen wanneer ze zich in staat acht om haar PR te benadzeren (8u23’/100km).
De Belgische vrouwenploeg zou momenteel alleen bestaan uit Maebe en Plumet, beiden zijn in staat de 100km te lopen in ongeveer 9u45′.

Jan Vandendriessche