Derde rondje Guus (13 november 2005)

Lopen en wandelen door de natuur ter herdenking van Guus Smit

Het is nu drie jaar geleden dat Guus Smit, ultraloper, natuurliefhebber, verpleger, levensgenieter en “momentenman” is verongelukt tijdens een trail op La Reunion. De tijd tikt door, maar de momenten blijven. Want de momenten waren van alle dag. De momenten waren niet complex. De momenten waren veelal van een simpele schoonheid.

De momenten zijn te herkennen aan de bloemen langs de weg, de branding van de zee, paardenpaadjes in de duinen, bruggetjes over de Vliet, meeuwen boven het strand, schelpen aan de vloedlijn, de wind die door je haren waait, de fles die aanspoelt, de regen die je benen stram maakt en je doet dromen van de koffie met het appelgebak.

Elk jaar proberen we Guus te herdenken. Het is geen sombere dag, maar een vrolijke dag, vol momenten waar velen zich in zullen kunnen vinden. Een dag voor wandelaars die houden van een lange wandeling door de duinen en een lunch op het strand. Een dag voor lopers die genieten van een paar uur hollen door de natuur, kort of lang, snel of langzaam.

Het maakte Guus niet uit of je hem kende of dat je hem niet kende. Als je je verbonden voelt met “een moment” ben je van harte uitgenodigd voor het derde rondje Guus.

Op 13 november 2005 wordt voor de 3e maal rondje Guus georganiseerd. De opzet zal in grote lijnen overeenkomen met de vorige 2 edities. Deze dag is geschikt voor zowel wandelaars als lopers, het betreft voor lopers een gezamenlijke loop van circa 40-45 kilometer, de wandelaars lopen circa twee uur. Onderweg is er een gezamenlijke lunch op het strand.

Locatie: Boerderij Meijendel (http://www.kustgids.nl/meijendel/) te Wassenaar
Aanvang: 9.30 uur met koffie
Start lopers en wandelaars 10.30-10.45 uur
We vinden het prettig als je je vooraf aanmeldt zodat we kunnen zorgen voor een lekkere gezamenlijke lunch tijdens het wandelen/lopen.

Informatie: http://www.rondjeguus.tk