Wim-Bart Knol en Janneke Cazemier kwamen het verst langs de Bosbaan

Een ooggetuige meldt dat WBK afgetekend en Janneke na een spannende eindspurt als winnaars zijn geeindigd van de Self Transcendence 6 uur in het Amsterdamse Bos.

Een ooggetuige meldt dat Wim Bart Knol afgetekend en Janneke Cazemier na een spannende eindspurt als winnaars zijn geeindigd van de Self Transcendence 6 uur.

Wim-Bart Knol lag van begin af aan op kop en controleerde de wedstrijd. Nadat Jeffry Oonk en Tom Heldriks stopten na ruim 4 uur – de eerste om zich te sparen voor Olne-Spa-Olne en de tweede om zich te sparen voor de Zuiderzeemarathon volgende week- had WBK alleen nog André van de Vliert in de gaten te houden. Die eindigde als tweede, en ik meen Gerrard Boot eindigde als derde (maar daar ben ik niet helemaal zeker van).

Bij de dames lag de (Tsjechische?) Sri Chinmoy loopster Sunanda Minarikova de hele wedstrijd op kop, tot vlak voor het eind toen Janneke Cazemier in een lange eindspurt haar voorbij kwam.
Als derde vrouw eindigde, meen ik, de de 51-jarige debutante Veronica Jansen uit Bergen-op-Zoom, die door Jean-Antoin van de Rijzen verleid was om een keer een zes uur te proberen.

De correcte uitslag met alle afstanden (WBK zat even onder de 79 km en JC zat even boven de 60 km) komen later van Peter Zuidema. Het was een prachtige test voor de 100 km volgend jaar, met een heel internationaal veld in prachtig loopweer. Het parcours, het bekende rondje om de Bosbaan van 5 km, gaf weinig klachten, behalve dat het niet helemaal ‘verkeersvrij’ was: de lopers dienden geregeld de honden van de wandelaars te ontwijken.

Martien Baars