Correctie La Ronde des Nutons

Verslag van Prisca Vis en Jolanda Linschooten eerste dame op de 100 miles.

In deze éénmalige “la Ronde des Nutons” kon je 100km en 100miles lopen. Door de slechte begaanbaarheid van enkele wegen, was het parcours op het laatste moment op enkele plaatsen veranderd. Hierdoor was de 100km iets meer en de 100mile iets minder. Maar wie maakt dat wat uit op zo’n mooi glibberig parcours.

De start was om 17:00. Al snel dunde het uit en liep je, ondanks de bijna 200 deelnemers, alleen. Van ongeveer 21:45 tot 04:45 liepen we in het donker, want in het blubber bos kwam het maanlicht niet door het bladerdek heen. (Een leermoment was dat een lampje van 3 euro niet toereikend is als je wilt zien of er een pad loopt.)

Het was een prachtige rondje met veel heuvels (2400 hoogtemeters), en éénmaal gingen we door een kniediep helder riviertje. Het parcours liep tussen hoog gras op modderige olifantenpaadjes, en af en toe moesten we over het prikkeldraad heen stappen. Ook gingen we over een hek heen en onder slagboom door. Er was vooral héél veel blubber tot, in elk geval, je enkels. Een fantastisch avontuurlijk loopje om in het weekend even een frisse neus te halen.

Jeffrey Oonk en Henk Harenberg hebben de 100miles gelopen en o.a. Jos Vrancken, Thijs Roest en Prisca Vis de 100km. Van de anderen heb ik het nog niet gehoord en omdat de finish pas 12 uur later was ben ik naar huis gegaan.

Prisca Vis

We ontvingen ook nog onderstaande correctie van Henk Harenberg op zijn verslag:
In mijn verslag gaf ik ten onrechte aan dat Prisca Vis als enige en dus
eerste dame is die de finish heeft bereikt. Echter niet Prisca maar het
betreft Jolanda Linschooten. Ze finishte maar liefst als gedeelde 9e in
het overall klassement met een geweldige eindtijd van 20 uur en 23
minuten.

Een talent is geboren!

Excusez moi Jolanda!

vriendelijke groet,

Henk Harenberg