Gondo- event en Pennine Challenge 100 mijl

Mies Kuipers en Ton Peters attendeerden ons op een tweetal mooie natuurlopen.

Misschien kunnen jullie op ultraned aandacht besteden aan het Gondo- event. Het is een beelschone loop met een trieste aanleiding.(op 14 oktober 2000) werd door een aardverschuiving een deel van het dorp Gondo weggevaagd tijdens noodweer en verongelukte er 13 mensen. Als dank voor de financiele en morele steun die de inwoners van Gondo hebben ontvangen wilde ze na twee jaar van rouw als dank een evenement organiseren om mensen uit Europa te ontmoeten.Dit werd het Gondo-event, twee dagen een marathon over een prachtig parcours van Gondo naar Brig ( door een oude mijn,een schlucht en prachtige bergpaadjes)en terug. Het parcours gaat deels evenwijdig aan de Simplonpas.

Informatie op www.gondoevent.ch

Vriendelijke groeten Mies Kuipers

—————————————-

Voor al diegenen die na enthousiaste verhalen over de 100 mijl lange Ronde des Nutons van Jeffrey, Henk en Prisca (en ik weet zeker dat de verhalen van Jolanda, Jos, Maerten, Thijs en Ton net zo enthousiast zouden zijn) denken, dat zou ik ook wel willen, is er al heel snel een mogelijkheid; een primeur nog wel. Op 24 juni aanstaande wordt er in Engeland vanuit Glossop (omgeving Manchester) de eerste Pennine Challenge 100 mijl trail race georganiseerd. Glossop is uitstekend bereikbaar o.a. met de trein vanaf Manchester Airport. Voor nadere gegevens zie www.pennine100.com.

Groeten, Ton.