De 120 van Texel: de inschrijving is afgerond

Half oktober kwam de teller van de 120 van Texel op 28 aanmeldingen en werd besloten de digitale inschrijving te blokkeren. Na afloop van Deventer is de eindstand 35 lopers (m/v)

{i}Summary. {b}The 120 around Texel{eb} is now fully booked. End of October the electronic entry was blocked as the score was already 28 participants (out of 30 in total). Several entries are still underway by mail so the final score will be 35. Entries for the {b}60K around Texel{eb} are still possible via http://www.avtexel.net as the score there is now 230 (of maximally 300 start positions).{ei}

Half oktober kwam de teller van de 120 van Texel op 28 en werd besloten de digitale inschrijving te blokkeren. Een aantal papieren inschrijvingen van befaamde ‘strand-kanonnen’ zijn nog onderweg en met verschillende buitenlanders is nog contact over hun deelname. De bruto inschrijving zal dan naar verwachting op 35 stuks uitkomen (4 vrouwen en 31 mannen). Naar verwachting zal dan 75-85% daarvan daadwerkelijk aan de start staan ’s ochtends vroeg op 9 april 2007, dus ergens tussen de 25 en de 30 lopers, een nieuw ‘record’ voor de 120 km.

Let op: er wordt geen wachtlijst ingesteld en bij De Zestig van Texel is het bovendien niet mogelijk om uw startplaats aan een ander over te doen. Kortom, de plaatsen van afhakers worden niet gedurig opgevuld met nieuwkomers.
Wel behoudt de organisatie zich het recht voor om goede buitenlandse lopers (m/v) die zich laat aanmelden voor de 120 km al dan niet alsnog te accommoderen. Voor de ‘gewone’ loper uit de lage landen waarvan verwacht mag worden dat ze regelmatig op UltraNed (kunnen) kijken, is de inschrijving voor de 120 km nu gesloten.

Bewust is gewacht met het publiek maken van de blokkering en sluiting van de inschrijving van de 120 tot na zondag 12 november, om de deelnemers aan de 100 km in Deventer niet te demotiveren. Sommigen onder hen hebben openlijk of stilletjes gehoopt dat ze onder de 9.30 grens zouden blijven, maar uiteindelijk lukte dat buiten winnaar Math Roberts (die al ingeschreven had voor de 120) alleen Carel Schrama, die in zijn eerste 100 km knap tweede werd in 8.57.36. Carel had zich al ingeschreven voor de 60 km maar we gaan dat op zijn verzoek nu omzetten naar de 120 km.

Begin januari worden de namen van de inschrijvers van de 120 vrijgegeven en in een later stadium zal de startnummer-indeling van de 120 van Texel hier op UN worden gepubliceerd, compleet met de PR’s op de 100 km (of de 24 of de 12 uur).

Ook de inschrijving voor de 60 km begint langzamerhand in de eindfase te komen: de teller staat nu op 230, dus al op driekwart van de maximaal 300, zie http://www.inschrijven.nl/texel.html

Groet van Texel,

Martien Baars (PR De Zestig van Texel en coördinator van de 120 van Texel)

(baars provider nioz.nl)