2de Trans Holland Triatlon

Op 29 en 30 juni 2001 gaat de tweede Trans Holland Triatlon van start solo en estafette.

In het Bosbad wordt 3,8 KM gezwommen, de start is om 10.00 uur op vrijdag 29 juni. Het tweede onderdeel betreft 130 KM fietsen van Amersfoort naar Den Helder(over de weg). Het derde onderdeel is 130 KM op de mountainbike naar Den Haag over het strand. Het afsluitende onderdeel is 100 KM hardlopen van Den Haag naar Amersfoort. De finish is bij A V Triatlon in Amersfoort. De eerste deelnemer wordt daar zaterdag 30 juni om 10.00 uur verwacht. Het is de langste triatlon in Nederland in 2001 over een uitgestrekt parcours dat dwars door Nederland gaat, begeleiding is dus noodzakelijk, er zullen maar een paar verzorgingsposten zijn. Het hele parcours dient op een mountainbike afgelegd te worden, speciale banden voor het rijden op het strand(slicks) zijn absoluut noodzakelijk! Het is een zware wedstrijd door het vaak zeer zware strand. Het is dan ook een wedstrijd over bijna 400 KM, het is met recht een Nederlandse Eco Challenge te noemen.

De inschrijving is 50 euro, iedere deelnemer dient wel zelf zijn eigen verzorging te regelen. De estafetteploeg is maximaal drie deelnemers en elke ploeg mag alles zelf bepalen, go as you please.

Het evenement wordt mede georganiseerd voor een goed doel, iedereen kan het evenement ondersteunen met een bijdrage, alle bijdrage gaan voor 100 % naar de stichting gezond verstand. Dit is een stichting met als doelstelling het dmv sport verlichten van psychisch en of lichamelijk leed(zie ook www.depressieve.nl). Het is mogelijk deelnemers tegen een vergoeding(voor de stichting) met een logo van een winkel of bedrijf te laten lopen.

Informatie is verkrijgbaar bij Mik Borsten. Tel 033-4808482 borsten@wxs.nl

Parcours record : 23.45.18 Mik Borsten 7-8 juli 2000

Het is ook mogelijk alleen de 100km Scheveningen – DenHaag te lopen. Info volgt.