Nieuwe 100 kilometer in België

Na een gestage aanwas van de marathons en 6 uursen nu ook een nieuwe 100km!

Op 2 juni 2001 om 5 uur in de ochtend zal het startschot vallen van La Fagna Run; een trail over 100 kilometer. Fagne staat voor veenmoeras; het zal u dan ook niet verbazen dat de loop voert door de Hoge Venen (Hautes Fagnes) in de Belgische Ardennen. De start van de loop is in het centrum van Wegnez, een klein plaatsje nabij Verviers (westelijk van Verviers). Dit maakt deze loop dan ook interessant voor Nederlanders, want men hoeft niet ver te reizen, en heeft toch een uitdagende loop in een geheel andere omgeving dan thuis.

Inschrijving voor deze loop is gratis, en daar komt nog een gratis avondmaaltijd bij ook. Daar staat echter tegenover dat de deelnemer hoofdzakelijk op zichzelf is toegewezen onderweg. Er zijn slechts twee verzorgposten, waar alleen water beschikbaar is. De deelnemer zal dus zelf het nodige moeten meenemen. De organisatie geeft wel een lijst van aanbevolen zaken om zelf mee te nemen voor onderweg.
Het parcours loopt door het gebied tussen de E40 en de E42, tussen Verviers, Eupen, Monschau en Malmedy. De start is in Wegnez op een hoogte van bijna 200 meter. Na 26.7 kilometer komt men in Eupen, alwaar men in zuidelijke richting gaat naar Botrange (niet te verwarren met Bosfagne wat ten zuidoosten hiervan ligt). In Botrange is precies het 50 kilometer punt, dat men binnen 8 uur bereikt moet hebben. Ook heeft men in Botrange het merendeel van het klimwerk achter de rug. Vlak na Botrange bereikt men het hoogste punt op bijna 700 meter. In westelijke richting komt met op 71.3 kilometer in Solwaster, om uiteindelijk na 100 kilometer terug te komen in Wegnez.

Inschrijven moet men vóór 14 mei 2001 bij:
Philippe Willez
Rue des Sapins 7
4122 Neupré
België

Voor meer informatie kan men ook terecht op internet:
www.ibelgique.com/lescoureurscelestes/

Wilt u op gedetailleerde kaarten het parcours verkennen, dan kan dat met de topografische kaart van België (kaarten 42, 43, 49 en 50). Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) heeft een aparte verkoopdienst:
NGI – Verkoopdienst
Louizalaan 306-310
1050 Brussel
België
tel. 0032 (0) 2 648 52 82