Recordbezoek aan UltraNed tijdens Stein 6 uur!

De ‘life’ rapportage van UltraNed-redacteur Ton Smeets tijdens de 6
uur van Stein zorgde voor een nieuw bezoekrecord aan UN: 420 !

Met de Belgische UN-correspondent Jan Vandendriessche als glorieuze winnaar met bijna 89 km in zes uur tijd, en de twee UltraNED-redacteuren (en techneuten) Tom Hendriks en Rob van den Hoek in het eerste kwart van het finishveld (met bijna 68 resp. bijna 66 km), was er ook een topprestatie langs de lijn van Stein: Ton Smeets, zo langzamerhand de ‘goeroe’ van het Nederlandse ultralopen, deed met zijn ‘life’ rapportage van het verloop van de wedstrijd in Stein de dagteller van UltraNed naar ongekende hoogte stijgen. Het vorige dagrecord was 269 hits en stamde van oktober 2000 tijdens de 24 uur van Uden, nu kwam de teller op 420 !

De techniek werkte kennelijk vlekkeloos bij Ton & Wilma en de stroom van berichten en tussenstanden is zo lang geworden dat het even zoeken is naar de overall uitslag (= Stein 6:15 p.m.).

De beste Nederlanders waren 1. Veron Lust, 87.190 km (en hij miste daarmee met 22 meter net de Nationale bestprestatie van 87.212 – Wim Epskamp, Stein 1996), 2. Wim Epskamp, 84.293 km (4e overall, achter Lucien Taelman, en eerste M45), en 3. Gerard Gijzen, verrassend met 74.917 km. Heel goed presteerden ook Fred Buining (73.388), Hermy Heymann (73.121 – marinier uit Veenendaal, en van geen enkele club lid, dus AV’s in die regio, of AVVN, doe er wat mee ;-), Johan Luyben (71.777), Jan Nabuurs (71.777, volgens mij zijn eerste echte 6 uur?), en ‘good old’ Paul Smitka (70.093). Die heren hebben bijna allen ingeschreven voor de 120 km op Texel, dus het duurvermogen lijkt wel snor te zitten. Nu die 5 weken nog heel blijven, mannen!

Bij de vrouwen kwam, zag en won late inschrijfster Birgit Lennartz (75.758), en werd nog latere inschrijfster Anke Drescher knap tweede (haar eerste lange duurloop sinds maanden, en als test voor haar deelname aan de 120 km Texel, volgens mij is die test dus wel geslaagd ;-), voor nr 3, Astrid Benohr, nog een duitse.

Bij de Nederlandse vrouwen was Lies Heynen (63.237) de beste, ruim voor Ria Buiten en Nelly de Brouwer.

Jammer dat ik als thuisblijvende UN-redacteur dat loopfeest in Stein niet mee kon maken, maar bij de volgende Nederlandse ultrawedstrijd (tweede paasdag op Texel), is de UN-redactie wel compleet! (Ik zit nu al te piekeren over adressen met telefoon langs de route waar Ton Smeets zijn laptopje in kan prikken ;- )

Texel, 12 maart Martien Baars

Voetnoot van Ton Smeets:
Ik verheug mij al op het feit dat Texel er aan komt, en nog meer op die adressenlijst. Ik zal zorgen dat ik een goede kaart heb, zodat ik ook kom waar ik wezen wil op tweede paasdag. Texel met die mooie grote ronde van 60 km is weer heel anders. Van elke keer leer ik weer, en zo wordt het telkens professioneler en krijgt de ultramarathon een steeds professionelere uitstraling.