Looptip

Monschau marathon, “Run in Nature” en “Walk in Nature” is pas 12 augustus, maar het kan wel eens erg druk worden terwijl men ook een deelnemerslimiet moet hanteren.

Deze looptip blijft een beperkte tijd als nieuwsbericht staan. Daarna kunt u deze looptip altijd terug vinden onder de kalenderknop, bij de gerelateerde artikelen van het betreffende evenement. Ook nu al kunt u via deze weg dit artikel terug vinden.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De Monschau marathon trekt elk jaar meer deelnemers. De loop staat bekend als “Run in Nature”, en het is juist dit wat ertoe geleid heeft het deelnemersaantal aan de marathon te beperken tot een maximum van 1600 inschrijvingen. Wie er dus graag bij wil zijn zal tijdig moeten inschrijven, temeer omdat het de 25ste editie is waardoor de belangstelling waarschijnlijk extra groot zal zijn.

Het is geen makkelijke marathon, waar men snelle tijden kan lopen. Nee, men kan deze eerder gebruiken als een aardige test voor bijvoorbeeld de Jungfrau marathon in het Zwitserse Interlaken in september.

We geven u wat algemene informatie over deze marathon:

De start is Zondag 12 augustus 2001 om 08:00 uur. Uiterlijk om 14:00 uur moet men binnen zijn. Naast de officiële wedstrijdmarathon is er een zogenaamde marathon walk, “Walk in nature”, waar men tussen 06:00 en 07:15 uur van start kan gaan, om dan uiterlijk om 16:15 uur binnen te zijn. Dit wandelonderdeel vindt plaats met de opzet “Go if you please”; u mag dus gerust stukjes hardlopen tijdens de wandeling. Ook de “walk in nature” kent een officiële tijdwaarneming.

Alhoewel het de Monschau marathon heet, is start en finish niet in Monschau zelf, maar in de deelgemeente Konzen. Dit ligt in het natuurgebied Noordeifel, ongeveer 25 km ten zuiden van Aken aan de B258. Vanuit Maastricht of Heerlen volgt u daarvoor de A76 / E314, en daarna de A4 tot knooppunt Aachen; vanaf daar de A44 / E40 richting België / Luik / Liège nemen tot afrit “Aachen-Lichtenbusch / Monschau” (de laatste afrit voor de grens met België). Daarna links de B258 over circa 16 km tot Konzen.

De looproute gaat voor 60 % over boswegen. Grotere hoogteverschillen zijn tussen kilometer 12 en 14, tussen 16-17, tussen 24-36 en uiteindelijk nog tussen 41 en 41.5 km. De route voert door een prachtig landschap.

Aanmelden kan tot en met 6 augustus bij:
Günter Offermann
Heerstrasse 12
52156 MONSCHAU – KONZEN
DUITSLAND
De inschrijving moet ten minste de volgende informatie bevatten: Naam, voornaam, geboortejaar, vereniging en of men wel of geen herinnering in de vorm van een medaille wenst. Ook op de wedstrijddag zelf of de dag ervoor is inschrijven nog mogelijk mits de deelnemerslimiet dit toe laat. In de praktijk zal dit betekenen dat dat nog alleen maar mogelijk is voor de walk. Inschrijfgeld bedraagt 20 DEM zonde herinnering en 35 DEM met herinnering. Uitslagen worden opgestuurd tegen een meerprijs van 5 DEM. Ook voor na-inschrijving wordt nog eens 5 DEM extra in rekening gebracht. Na-inschrijven voor de walk kan op de wedstrijddag vanaf 5:45 uur.

Elektronisch kunt u de organisatie bereiken op e-mail adres info@monschau-marathon.de (blijkt niet correct te zijn!).
Informatie van de organisatie is te vinden op internet adres http://www.monschau-marathon.de ; hier vindt men ook een electronisch inschrijfformulier, maar u krijgt helaas geen afschrift van de informatie die u heeft verstuurd.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl