Trainingsweekend olv Peter Stein

Trainingsweekend in het weekend van 17 en 18 oktober in Weert.

In het weekeinde van 17 en 18 oktober wordt in Weert een trainings-weekeinde georganiseerd o.l.v. Peter Stein. Dit weekeinde houdt in dat er op zaterdagmiddag een “sprinttraining” op de atletiekbaan is en op zondag een mooie lange duurloop van ca. 4 uur wordt gedaan met enkele intensiteitsvariaties.

Geïnteresseerd? Kijk dan verder op de site van Ultraplatform: http://www.ultraplatform.nl

Toelichting redactie (Henri Thunnissen):

Ultraplatform is een initiatief van een aantal ultralopers en organisatoren met als doel meer structuur in het ultralopen te krijgen en het ultralopen weer in de lift te krijgen. Er is een website gemaakt, waarbij afspraken zijn gemaakt met de andere websites zoals Ultraned over wie wat doet. Omdat de organisatie van dit trainingsweekend binnen het kader van Ultraplatform past, hebben we de afspraak om alleen een beginnetje van het artikel met een verwijzing naar de site van Ultraplatform te plaatsen.

Ik zal niet opsommen wat Ultraplatform allemaal in de aanbieding heeft, maar 4 dingen zijn interessant voor de modale ultraloper:

Allereerst is dat de vraagbaak, waar vragen gesteld kunnen worden over training, voeding en/of medische zaken. De vragen worden beantwoord door een team van deskundigen. De vragen over trainingen worden beantwoord door Ann Lens, Ed van Beek en Fred Makker. Aan de beantwoording van de vragen zijn geen kosten verbonden.

Ten tweede is het interessant dat er een vijftal regio’s (Noord, Oost, Zuid-West, Zuid-Oost en Noord-Oost) zijn die trainingen aanbieden. Elke regio heeft een aantal contactpersonen. In de regio Noord ben ik dat samen met Nellie van der Made. Wij houden bijvoorbeeld op 25 oktober een training in Assen van 40 km. Het bovenstaande trainingsweekend van Peter Stein valt binnen de Regio Zuid-Oost.

Wat we bij Ultraned in het verleden tevergeefs geprobeerd hebben, het opzetten van een forum, is bij Ultraplatform wel goed van de grond gekomen. Feitelijk is het forum dat bij Ultraplatform hoort het vervolg van het weblog/forum van de helaas veel te vroeg overleden André van de Vliert. Op het forum is veel te vinden voor de ultralopers en worden soms pittige discussies gevoerd. Vooral Bram van der Bijl zet veel interessante informatie over veelal buitenlandse wedstrijden op dit forum. Ken je het niet dan moet je beslist eens een kijkje gaan nemen op dit forum.

En natuurlijk heeft Ultraplatform een mooie website met veel redactionele artikelen. En onderscheidt zich daarmee van Ultraned, dat naast een beperkt aantal redactionele artikelen, vooral ingezonden artikelen plaatst (naast natuurlijk de wedstrijdkalender voor marathon- en ultralopen en de uitslagenverwerking).