Nieuwe datum voor 60/120 km Texel

Een uiterst actief team op Texel, heeft meteen een nieuwe datum voor de befaamde ultramarathon over het eilend. Daarnaast heeft men een alternatief voor tweede paasdag!

Lieve vriend(inn)en van De Zestig van Texel,

Zoals al hier op UltraNED stond op 27/3 kreeg de organisatie afgelopen maandag de vervelende mededeling van het MKZ crisisteam van de Gemeente Texel dat het uit oogpunt van preventie van mond- en klauwzeer, en de daarmee gepaard gaande sluiting van allerlei natuurgebieden langs de route, het beste was om De Zestig van Texel op te schorten, dus nogmaals, het slechte nieuws blijft van kracht want

Op paasmaandag 16 april 2001 gaat De Zestig van Texel NIET door !

Maar ondertussen hebben we, met goedkeuring van de KNAU, een nieuwe datum:

Op zondag 21 oktober 2001 vindt De Zestig van Texel ALSNOG plaats !

Als u uw inschrijving wilt handhaven voor de nieuwe datum 21 oktober hoeft u helemaal niets te doen, u blijft gewoon in Piet Bakelaar’s computerbestand. Als die datum u echter niet gelegen komt moet u zich svp schriftelijk bij ons afmelden, zie hieronder. Helaas kunnen we u nog niet vertellen hoeveel van uw inschrijfgeld gerestitueerd gaat worden, want momenteel hebben we hoofd en energie nodig voor onderstaand alternatief.

Veel inschrijvers voor De Zestig van Texel komen toch naar het eiland met de Pasen, omdat ze hun geboekte accommodatie niet willen of kunnen afzeggen. Diverse ideeën werden door sommigen onder u aangereikt om de organisatie te bewegen toch nog iets
voor hen te organiseren op Tweede Paasdag, eens temeer een bewijs hoe velen begaan zijn met De Zestig en het ook een beetje als ‘hun wedstrijd’ beschouwen. Het plan om een zesuurs-loop op de wielerbaan (+ extra lus) te houden sprak de organisatie het meest aan, vanwege de simpelheid en overzichtelijkheid. En Ton Smeets (uit Budel Dorplein), de landelijke expert op het gebied van zes-uurs-lopen, heeft aangeboden alle technische zaken betreffende de semi-automatische rondentelling voor zijn rekening te nemen. Vandaar nog meer goed nieuws:
Op maandag 16 april 2001 De Zes Uur van Texel, wielerbaan Den Burg !
In een apart bericht hier op UltraNed, vandaag of morgen, worden de details van die wedstrijd, over een parcours van 3.6 km, en met start 11.00, bekend gemaakt.

Continuering / intrekken van de inschrijving voor De Zestig van Texel, 21/10/01

Als de nieuwe datum 21/10/01 u niet gelegen komt, dient u ons schriftelijk per normale post of per email voor 1 mei te berichten dat u uw inschrijving intrekt: P.J.Bakelaar, Noordwester 53, 1791 HE Den Burg (pjbakelaar@tref.nl). Wij kunnen op dit moment nog niet overzien hoeveel van uw inschrijfgeld dan aan u gerestitueerd wordt. Het bedrag, na aftrek van gemaakte kosten, wordt in de loop van mei op uw rekening teruggestort.

Als u uw inschrijving voor De Zestig van Texel wilt handhaven voor de nieuwe datum hoeft u helemaal niets te doen. Ook uw eventuele Potvis-reservering blijft geldig. Wilt u van andere accommodatie in deze herfstvakantie-periode gebruik maken, dan moet u weer zelf reserveren (VVV Texel, tel 0222-314741, fax 0222-310054, info@texel.net, website www.texel.net). Texels Eigen Stoomboot Onderneming: op zaterdag 20/10 wordt er grotendeels een halfuurs-dienst gevaren maar op zondag 21/10 varen er GEEN extra boten. Dat betekent bij de winterdienstregeling dat de 1e boot uit Den Helder ‘s zondags pas om 08.35 vertrekt, en de volgende om 09.35. En ‘s avonds vanaf Texel: 18.05, 19.05, 20.05, 21.05 (laatste boot). Zie ook de website www.teso.nl

Let op! Zij die zowel aan De Zes Uur van Texel op 16/4, als aan De Zestig van Texel op 21/10 willen meedoen: vanwege de financiële overzichtelijkheid willen wij de betaling van de inschrijfgelden van deze twee wedstrijden compleet gescheiden houden. Uw reeds betaalde inschrijfgeld voor De Zestig blijft voor die wedstrijd gereserveerd, en voor De Zes Uur van Texel dient u contant ter plaatse te betalen. Wel tegen een gereduceerd tarief, vergeleken met lopers (m/v) die apart op deze 6 uursloop afkomen (zie het andere bericht, eventueel via de gerelateerde artiekelen hieronder op te vragen).