Bosscrossmarathon in Diever zaterdag 4 december afgelast

De bosscrossmarathon komende zaterdag 4 december wordt afgelast vanwege de parkoersomstandigheden en verwachte sneeuwval.

De Stichting Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland hebben vandaag besloten de boscrossmarathon die voor zaterdag gepland staat in Diever niet door te laten gaan. Deze pittige cross in het Drents Friese Wold staat bekend als één van de zwaarste van Nederland en een uitdaging voor echte bikkels.

Vorig jaar was het parkoers ook al moeilijk begaanbaar door de vele regenbuien vooraf en de mountenbiketocht die een week daarvoor was gehouden met 300 deelnemers op dat parkoers. Toen was het nog wel te doen, na elke ronde van 10 km kon men stoppen. Nu is het parkoers steviger maar zijn er veel sporen van de fietsers waardoor de lopers nu extra moeten opletten waar ze hun voet neerzetten om niet uit te glijden.

Na een telefoontje naar weerman Klaas Karssen de Drentse Piet Paulusma kreeg men de voorspelling dat er een heel grote kans is dat er 1-5 cm sneeuw zal vallen. Na dit bericht en nog eens de route te hebben bekeken en gezien na een alternatief heeft men besloten geen risico te nemen en de crossmarathon af te gelasten. Deze beslissing moest nu worden genomen om te voorkomen dat de buitenlandse deelnemers al naar Diever af reizen en vergeefs kosten gaan maken.

Heel jammer, maar veiligheid staat voorop, de organisatie gaat zich beraden om de cross helemaal van de kalender te halen nu het steeds eerder winter en extremer wordt. Al de deelnemers die zich hadden aangemeld krijgen via de mail bericht en de pers wordt gevraagd deze mededeling op te nemen in hun sportagenda. Voor de lopers betekent dit niet dat ze nergens kunnen hardlopen, in Assen, Mildam, Leek, Nijeveen en zondags in Sneek en Wieringerwerf worden dit weekend ook lopen georganiseerd op wegparkoersen en beter begaanbare crossparkoersen.

Voor nog meer informatie http://www.dieversportief.nl en http://www.svfriesland.nl