Jubileum Hardloop4daagse Apeldoorn

Heel wat ultralopers hebben (met succes) in de vorige 9 edities van de hardloopvierdaaagse in Apeldoorn hun krachten gemeten met baan- en wegatleten. De keus is uit 6 etappes van samen 100 km of 4 etappes met in totaal 60 km.

Rond Pinksteren (10-13 juni) vindt dit jaar voor de tiende maal de Profict hardloop4daagse in Apeldoorn plaats. De hardloop4daagse is uniek in Nederland. Het is een etappeloop die in de bosrijke omgeving van Apeldoorn wordt gelopen. In minder dan 3 etmalen wordt er in 6 etappes 100 km of in 4 etappes 60 km gelopen. De hardloop4daagse gaat door een heuvelachtig terrein met vaak onverharde ondergrond en mooie natuur als decor. In de Transalpine, de meerdaagse wedstrijd door de Alpen en Dolomieten, hoor en zie je marmotten maar op de Veluwe is de kans groot dat je herten en wilde zwijnen tegen het lijf loopt.

In de afgelopen 9 jaar hebben beginnende en ervaren ultralopers de strijd aangeboden met baan- en wegatleten die een uitstapje maakten. Plaatselijke lange afstand toppers, zoals Elbert Voogt, Tonnie Stouten en Ronald Brouwer en zijn maatje Jan Streunding en bij de dames Annette Voets, stonden aan de start. Ook de landelijk bekende lopers zoals Ronnie Duinkerken, Peter Boltjes en Dirk Schipper alsmede de buitenlandse mannen van de lange adem zoals Wouter Hamelinck en Thomas Droessler, die vaak te bewonderen zijn op langere ultra wedstrijden, waren aanwezig en wonnen.

Vanzelfsprekend was er tot op heden ook deelname van Nederlandse (oud)toppers zoals Carla Beurskens en Heleen Plaatzer. De hardloop4daagse is dan ook prima voorbereiding op de langere etappewedstrijden en ultralopen maar kan ook als opstapje naar het lange ultrawerk gezien worden.

Voor meer informatie: http://www.hardloop4daagse.nl

Maurice Winterman
(pr hardloop4daagse.nl)