Den Haag 16 juni: 6- en 9 uursloop

Voor de 24e keer alweer organiseert Haag Atletiek een estafette en sololoop, dit jaar met naast de 6 uur een 9 uursloop. En die 9 uursloop is een wereldprimeur! De laatste info.

Op zaterdag 16 juni a.s. zal er bij Haag atletiek voor de 24ste keer een estafette en sololoop plaatsvinden. Dit jaar de 6 en een 9 uurs. De start van de 9 uurs teams en solisten is om 09.00 uur en om 12.00 uur starten de 6 uurs teams en solisten. Je kunt je op 16 juni tot 1 uur voor de start nog aanmelden of kom de atleten aanmoedigen aan de Laan van Poot 353 (Sportpark) Den Haag
Info: http://www.haagatletiek.nl 6 en 9 uurs estafette of via tel. 06-14438815

Er hebben zich tot nu toe de volgende atleten opgegeven:

9 uur:

Barbara Becker (GER)
Bob Verbrugge Zoetermeer
Frits van der Lubben Zoetermeer
Joppe Boon Wageningen
Katie Unoki Leiden
Paul Koks Den Haag
Ralf Ullrich (GER)
Ron van Ark Den Haag
Sjaak Schipper Groningen
Wim Derksen Den Haag
Wim Douw Oud-Vossemeer

6 uur:

Benedikt Strätling (GER)
Betsy van Giels Lepelstraat
Dave Boone Kruiningen
Dora Kemecsei Monster
Gert Jan van der End Vlaardingen
Hady Lawalata (GER)
Jeroen Leijnse Den Haag
Maurice Koree Rotterdam
Rob Zandbergen Rijnsburg
Ruud de Vette Hellevoetsluis
Stan van Dongen Vaassen
Wilfried van de Poel (BEL)
Willem Kramer Apeldoorn

In voorgaande jaren werd er naast de 6 uurs een 12 uurs georganiseerd. Sterker nog, het evenement begon als 12 uursloop, de 6 uur kwam er pas later bij. Omdat het moeilijk was voor de organisatie om genoeg vrijwilligers te krijgen is besloten om van de 12 uur een 9 uur te maken om zo naast de 6 uur toch wat anders in de aanbieding te hebben. Een mooi initiatief. Het gaat bij de 9 uur heel interessant worden hoever de lopers/loopsters zullen komen. Een loper als Wim Douw liep vorig jaar in Deventer op de baan een 100 km van 8.57.07. Een afstand van 100 km is in theorie dus mogelijk. Den Haag is de eerste 9 uursloop ooit georganiseerd. In Italië en de Verenigde Staten zijn wel een aantal 8 uurslopen. De verste mij bekende afstanden op de 8 uur zijn april dit jaar gelopen in een Italiaanse 8 uur met bij de mannen een afstand van 99,620 km door Andrea Accorsi en bij de vrouwen een afstand van 91,850 km door Monica Barchetti.

De organisatie verwacht nog wel de nodige inschrijvingen van solo lopers, vooral voor de 6 uur. Maar ik zou zeggen, probeer die 9 uur eens uit en laat je verrassen.

Henri Thunnissen