6 uur Haarlemermeer, 2-06-2012

Als voorbereiding op de 48 uur van Antibes pikte Paul van Hiel nog een wedstrijdje mee.

Een mens moet toch wat actief blijven, toen dacht ik bij mezelf ” waarom doen we niet eens een loopwedstrijdje mee ?”. Het leek me een leuk idee en samen met Gust De keyser gaat de reis naar Vijfhuizen. Om 7u spreken we af want het is toch iets meer dan 2u rijden. Zoals altijd hebben we weer zoveel te vertellen dat we ons verhaal even moeten onderbreken voor een zesurenloop… Weer vele bekenden ter plaatse. We schrijven ons vlotjes in en maken ons klaar. Tegenover vorige week is het maar koud, een graad of dertien en als de zon achter de wolken verdwijnt voelt het nog veel kouder aan.

Om 10u stipt zijn we weg. Ik wil heel rustig starten en loop de eerste rondjes met Ineke Scheffer en Willem Kramer. Het is hier een heel leuk parcours waar de lopers elkaar kruisen, dat geeft altijd een meerwaarde aan zo’n wedstrijd.. zo kunnen we steeds onszelf aanmoedigen ! De knie voelt heel goed aan, waarschijnlijk ook door de rustige opwarming. Naar het schijnt zit hier een goede klim bij maar na de trail van vorige week is niets meer bergop. De toppers vlammen ons regelmatig voorbij, het voordeel is dat ze veel kilometers hebben, het nadeel dat ze veel moois missen. Gert Mertens kan ondanks zijn hoge snelheid nog tijd vinden om te vragen hoe mijn knie aanvoelt. Ik moest heel snel antwoorden want hij was zo weer de volgende bocht om.

De lelies staan hier buitengewoon prachtig, de kleine lammetjes langst de kant zien er zo schattig uit, ja dit rondje ligt me wel. Ook de bevoorrading is picobello en de rondentelling gaat feilloos onder het oog van drie ervaren tellers. Als trouwe fan van Ineke staat haar man Jan weer zes uur lang te supporteren. Jan staat steeds op een andere plek en dat maakt het weer wat leuker, elk rondje is zo weer anders. Ondertussen is het al wat warmer geworden en voor de snelle lopers is die minder leuk.

Na een rondje of 9 ga ik wat versnellen en kom na een tijdje bij Gust De Keyser aan. We kunnen even samen lopen maar door het rivierwater te drinken vorige week moet ik weer eens (heel) dringend naar de pot. Een sprintje was geen probleem en geloof mij ook wel nodig. Nog wat samen lopen met Chris D’Hooge die een training doet voor zijn volgende 24uur. Zo zit mijn marathonafstand er al snel op, iets van een 4u20 . Het is meer dan soepel gegaan maar toch stop ik om niets te forceren.

Nog de andere lopers wat aanmoedigen. Het laatste rondje loop ik zonder nummer nog even mee met Gust. Met de tombola heeft iedereen prijs en we krijgen nog een biertje bovenop. Deze zes uur is een hele mooie organisatie, we kregen zelfs regelmatig mondeling te horen hoe ver we al gelopen hadden.

Gust en ik kunnen eindelijk ons verhaal verder zetten… we zullen nog eens moeten afspreken want we zijn zo weer thuis en hadden nog heel wat te vertellen. Ik ben zeer tevreden van deze test, we kunnen iets geruster naar Antibes vertrekken. Woensdag 6-06-2012 is daar al de start van de 72uur, het is een beetje vakantie en mijn aantal kilometers spelen daar geen rol maar het spreekt voor zich dat ik Paul Van Hiel niet zou zijn moest ik toch niet proberen om er het beste van te maken. Antibes is live te volgen op http://www.6jours-antibes.fr/ Wilt u een loper aanmoedigen dan kan dit door via de site een berichtje in te typen, dat berichtje printen ze af en geven ze het aan de loper die u aanduid. Wel duidelijk nummer en naam vermelden of het loopt wel eens fout.

Paul van Hiel