Erwin Borrias finisht in de Mil’Kil, de 1000 km de France

Erwin Borrias liep non stop van St. Malo aan de Atlantische Oceaan naar Sete aan de Middellandse Zee, een tocht van 1000 km….

Op zondag 17 juni startte een bijzondere wedstrijd, de Mil’Kil een loop van 1000 km non stop door Frankrijk. De Mil’Kil startte in St. Malo aan de Atlantische Oceaan en voerde de lopers naar Sete aan de Middellandse Zee, zo’n 20 km ten westen van Montpellier. Volgens Google Maps over de kortst mogelijke weg een route van 836 km waar je al wandelend/lopend 174 uur over doet. Maar dat is natuurlijk in theorie, want de praktijk is anders.

Alexandre Forestieri, de winnaar van dit jaar, deed er 8 dagen, 13 uur, 52 minuten en 59 seconden over, wat een nieuw record betekende. Forestieri won ook de 2 vorige edities. Omgerekend deed Forestieri er dus ruim 205 uur over en dan is hij ook nog iemand die met heel weinig slaap toekan. In het dagelijks leven heeft hij aan 3 uur al genoeg en tijdens de Mil’Kil hield hij het op 2 uur per dag. Forestieri wisselt hardlopen af met stevig wandelen en komt zo dus tot enorme prestaties.

Aan deze editie van de Mil’Kil deden 23 deelnemers mee, waaronder Erwin Borrias. Erwin loopt de Mil’Kil als voorbereiding op de Spartathlon. De bedoeling van Erwin was om 100 km per dag te lopen. Een afstand die hij de meeste dagen ook gehaald heeft. Eén dag is dat niet gelukt omdat hij in het spitsuur in de stromende regen op een weg met veel vrachtverkeer liep en dat te gevaarlijk vond. De laatste dagen liep hij ook iets minder. Erwin had zijn ouders mee voor de verzorging. Met hun auto met caravan reden zij langs het parcours en stopten iedere ca. 30 km zodat Erwin kon eten, drinken en rusten. De meeste lopers hadden begeleiding mee, wat zeker een voordeel is. Het zijn lange dagen waarbij de koplopers niet eens veel sneller liepen maar met minder rust toekonden, waar Erwin er voor koos om rond 21.00 uur te stoppen en de volgende dag om 4.00 uur weer verder te gaan. Op woensdag 27 juni haalde Erwin Borrias de finish en werd voor hem een tijd van 10 dagen, 12 uur, 41 minuten en 36 seconden genoteerd. Daarmee werd Erwin achtste in het klassement. Bij de vrouwen won Laurence Suisse in 10 dagen, 12 uur, 6 minuten en 36 seconden, wat een nieuw record bij de vrouwen betekende. Bij de mannen werd Patrick Malandain tweede en Gilles Pallaruelo derde. De race is op dit moment nog bezig. Er zijn nog 9 deelnemers onderweg, 9 haalden al de finish en 5 stopten voortijdig.

Voor alle details zie http://www.yanoo.net/index.php?load=news&key=2064

Een bijzondere loop, waarin Erwin weer eens liet zien dat hij een bijzondere loper is.

Henri Thunnissen