AbraHAN 50 km

Henk Sipers doet verslag van het verjaardagsloopje van Han Frenken

Stein, 14-07-2012

Han Frenken wordt 50 jaar vandaag en om dit te vieren heeft hij en de organisatie van de 6 uur van Stein, de AbraHan 50 km trail georganiseerd. Om 05.00 uur word ik wakker en het regent, het regent hard. Ik draai me nog effe om maar dan sta ik toch maar op en ontbijt. In Stein aangekomen ben ik een van de eersten. We krijgen onze startnummers, kunnen nog een kop koffie drinken, broodje eten of vlaai maar voor mij is dat nog te vroeg. Vannacht toch mijn schouder weer gevoeld maar de tape heb ik laten zitten.

Na het zingen van het Maaskenjt volkslied vertrokken we. De eerste kilometer gezamenlijk tot de brug richting België. Meteen probeer ik mijn eigen tempo te lopen en het gaat goed en nergens last van. Ik loop kilometers met Luc de Jaeger maar door een sanitaire stop van Luc loop ik na een tijdje alleen. We moeten vele water- en modderpoelen omzeilen. Bij de oversteek van de Maas met het veer kom ik net aan voordat de boot vertrekt. Op de boot waren al aanwezig Henry Okkersen, Jet Klomp en Roger Kempinski. Velen verloren hier tijd daar het veer vol moet zijn voor het oversteekt. Toen we vertrokken kwamen nog enkele lopers aan en die moesten nu wachten tot de boot weer terug is. Dat geeft wel wat rust achter ons.

Roger zag ik de gehele tijd voor me lopen en dat was een goed mikpunt alhoewel ik niet probeerde hem in te halen. Intussen hadden we al heel wat regen over ons heen gekregen maar daar praat ik niet meer over want het regende om de zoveel tijd en hoe vaak dat we nat geworden zijn weet ik niet meer. Bij de verzorgingsposten was alles wat een hardloper graag tot zich wil nemen onder het lopen. Ik gebruikte alleen maar de Powerbarproducten die ik bij me had en maakte mijn eigen drank bij de posten. Ik had de sportdrankpoeder in zakjes bij me, nam af en toe een gel of een Performance reep.

Op de kanaaldijk naar Voulwammes kon ik goed in mijn tempo blijven lopen en zelfs na het keerpunt met eindelijk wat wind in de rug haalde ik enkele mensen in. In Stein moesten we steil omhoog naar de brug toe en dan weer gedeeltelijk hetzelfde stuk als in het begin. Het regende weer en niet zo zuinig. Dan op km 37 moesten we de Maas over. De regen in Frankrijk had er voor gezorgd dat de uitgedroogde Maas nu hoog stond en heel hard stroomde. Hier kwam ik bij Roger Kempinski die steeds zo ‘n 50 meter voor me liep. De rubberboot had moeite om aan onze kant te komen en we verloren hier veel tijd. Toen hii er eindelijk was, reddingsvesten aan en het bootje in. De Maas stroomde hard en het was moeilijk voor het bootje om op de juiste plek te komen. Toen we aan
de overkant aankwamen waren er nog geen achtervolgers te zien.

Nu liepen we door de Maasband. Hier was ik nog nooit geweest terwijl ik dus eigenlijk uit Elsloo kom en hier vroeger wel regelmatig in de buurt was. Roger vertrok en nu kon ik hem niet meer volgen en dat wilde ik ook eigenlijk niet want mijn eigen tempo aanhouden dat was de bedoeling. Ik voelde me nog steeds goed. Langs het kanaal richting keerpunt en dan met de wind tegen terug naar Stein. Het jaagpad liep erg scheef en dat loopt niet gemakkelijk. Vlak voor Stein nog de Col de Maasbanda omhoog en ook nog een stuk onverhard en dan na 50,8 km eindelijk de finish.
Mijn tijd: 5 uur 10 minuten 44 seconden en een 16-de plaats van de 34 finishers en ik was tevreden. Tevreden met de tijd en de manier hoe het gegaan was en dat mijn schouder het gehouden heeft, misschien dankzij de tape.

Han trakteerde na afloop op een koude douche, een heerlijke massage, friet met mayo, een HAnBurger en een drankje. Hierna was het tijd om weer naar huis te gaan.

Han, organisatie 6 uur van Stein en alle medewerkers, hartstikke bedankt voor alles. Alle inschrijfgelden gingen trouwens naar de maag, lever en darmstichting. Han overreikte de directrice een cheque met een heel mooi bedrag.

Marathon/ultra nummer 312 was een hele mooie. Over 2 weken de zomer-9-daagse van Willem Mutze en hopelijk voel ik me dan net zo goed als vandaag want het geeft de burger wel moed.

Tot ziens,

Henk Sipers
(sifra home.nl)
http://members.home.nl/ultrasport