Tartan6uurse en Langste Nachtloop (12 en 24 uur)

Informatie over de Tartan6uurse in de nacht van zondag 2 september van middernacht tot 6 uur ‘s ochtends en de 12 en 24 uursloop in de langste nacht van het jaar.

Tartan6uurse 1-2 september

Op zaterdag 1 september vindt er in Santpoort Noord een 6 uursloop op de baan plaats, de Tartan6uurse. De inschrijving voor deze nieuwe 6 uur loopt erg goed. In 2011 is er een try-out geweest waarbij Myckel Bodt hardlopend het verst kwam. Bijzonder was dat hij dat barefoot deed. Op blote voeten kwam hij tot 53,6 km. Ook deze Tartan6uurse wordt een bijzondere, er wordt namelijk gestart in de nacht van zaterdag 1 september op zondag 2 september om middernacht. Het is dus een nachtloop. De baanverlichting is uit, wel wordt de baan verlicht door fakkels en kaarslicht. De ronden worden elektronisch geteld, maar de Tartan 6uurse heeft geen wedstrijdkarakter. Na afloop is er gelegenheid om te douchen en te genieten van een lekker ontbijt. De Tartan6uurse wordt georganiseerd door Ans Oudejans en Martin Dekker. Martin heeft zich dit jaar al heel verdienstelijk gemaakt in de organisatie van de JKM.
De volgende mensen hebben zich al ingeschreven: Martin Dekker, Ruud Snoek, Rob van Tol, André Sietsma, Marion Meesters, Bob Bock, Tom Hendriks, Ronald Nieuwenhuijse, Wilma Dierx, Pieter den Edel, Carel Schrama, Jesse Koeckhoven, Henny Tiben, Harry Jansen, Rui Cabral, Bertus van Kommer, Jean-Antoin v.d. Rijzen, Joey Hendriks, Peter van Gils, Joppe Boon, Simon Pols, Hans Nieuwenhuijse en Erwin Borrias als sololopers en Karin van Tol, Michelle van Velthuizen en Hilde Pach als estafette-team.
Voor alle info en inschrijvingen zie de website http://martinloopt.nl/tartan-6uurse/

Langste Nachtloop 21-22 december 12 en 24 uursloop

Op vrijdag 21 december om 12.00 uur start de 24 uursloop op de atletiekbaan van AV Suomi in Santpoort Noord. De 12 uursloop start om middernacht in de nacht van vrijdag 21 december op zaterdag 22 december. De ronden worden elektronisch geteld. Er zal regelmatig van looprichting worden veranderd. De kantine en kleedkamers zijn gedurende de hele wedstrijd open voor de lopers en hun begeleiders. In het krachthonk is er ruimte om even te slapen. Naast de baan komt een tent te staan waar lopers hun spullen kunnen neerzetten. Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf een tentje langs de baan op te zetten. Er is een goede verzorging voor de lopers. Net als bij de Tartan 6uurse is de organisatie in handen van Ans Oudejans en Martin Dekker.
De inschrijving moet nog op gang komen. Tot nu hebben zich voor de 24 uur de volgende mensen opgegeven: Marion Meesters, Martin Dekker, Peter van Gils en Joppe Boon. Voor de 12 uur zijn nog geen opgaven binnen. Doordat er in Den Haag gekozen is voor de 9 uur is de Langste Nachtloop dit jaar de enige kans om een 12 uur te lopen in Nederland. Naast individueel kan er op de 24 uur ook in estafette verband worden meegedaan, in teams van 2 tot 4 personen.

Voor alle info en inschrijvingen die de website http://langstenachtloop.nl/

Henri Thunnissen